Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta op de landelijke voorwedstrijd
 

 

Vijf medailles voor Tabitta op de landelijke voorwedstrijd

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart waren in Reuver de landelijke voorwedstrijden turnen .
Daar kon men tickets verdienen naar de landelijke  halve finales. GV Tabitta ging met 2x goud, 2x zilver en 1x brons  en 13 halve finale tickets terug naar huis.
Bij de jongste categorie instap kwamen 3 Tabitta turnsters in actie.

I n het niveau N1 won Imke Schellekens zeer knap de bronzen medaille. Lizzy Stolwijk liet een grote vooruitgang zien t.o.v. vorige keer en steeg van de 13e naar de 5e plek. Beide instappers scoorde top 3 op vloer en stromen door naar de halve finale. Bij niveau N2 eindigde Maissam Bezbiz op een nette 18e plaats. Met name op sprong behaalde ze een zeer hoge score, maar kwam allround helaas te kort voor doorstroming.

Bij pupil 1 N1 moest Liz van Eijndhoven wat puntjes laten liggen op het onderdeel balk, maar verder turnde ze een uitstekende wedstrijd goed genoeg voor de 5e plaats. Floor Melssen turnde een foutloze wedstrijd met de hoogste score van iedereen op de balk, allround een 6e plaats.
De brugoefening van Pien van Daal ging niet zoals gehoopt , maar op de overige toestellen had ze ruim voldoende te compenseren zodat ze allround alsnog op een 8e plaats eindigde.
Wiese van den Eertwegh is dit seizoen 4 niveaus aan het promoveren, waardoor doorstroming niet de doelstelling en verwachting was. Ze liet echter echt het maximale zien wat nu mogelijk was en verraste door zelfs 14e te worden. De beste 20 pupillen stromen door, dus Wiese mag samen met de andere pupillen door naar de halve finale.

Bij de jeugd Divisie 1 scoorde Lieve van der Zijde wederom goede scores. Met op brug en vloer een top 3 notering werd zij dan ook terecht de winnares van de landelijke voorwedstrijd.
Donna van der Wijgerden had vandaag, na 3x op een rij blessureleed, de laatste kans om zich ook te plaatsen voor de halve finale. Voor het eerst dit seizoen mocht ze haar nieuwe oefeningen tonen en aan de brug turnen. Met nog een aangepaste brugoefening, maar wel de allerhoogste score voor haar elegante vloeroefening, mocht zij naast Lieve op het podium gaan staan en het zilver in ontvangst nemen. Celeste Canaan overtrof zichzelf door haar moeilijke brugoefening gelukt uit te turnen, waarmee ze net als op balk de 3e score behaalde. Allround mistte ze op een haartje het podium en werd ze 4e. Romy Poirters turnde vanwege vrijwillige degradatie wederom 1 toestel minder. Ze turnde een prima wedstrijd met een zeer goede balkoefening. Allround was haar 13e plek onverwachts alsnog voldoende om, net als de andere 1e divisie  jeugd, door te stromen.

In de 2e divisie kwamen Romy Schepens en Guylene Brunneman in actie. Romy behaalde knap de 3e score op balk en werd allround 5e. Guylene was vooral op brug en vloer sterk en werd allround 8e.
Ook hier werden 2 tickets naar de halve finale verdiend.

Als allerlaatste kwam regiokampioen Eva Roos bij de senioren divisie 2 in actie. Zij was wegens een mindere voorbereiding (griep) vooraf zenuwachtig, want 50% moest deze wedstrijd afvallen.
Deze zenuwen bleken gedurende de wedstrijd niet nodig, want Eva werd ondanks een val van balk wederom kampioen. Met ruim de hoogste vloerscore mag ook zij verder strijden op de halve finale.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


19-03-2017
 
 
Vijf medailles voor Tabitta op de landelijke voorwedstrijd
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)