Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Turnster Tabitta Boxtel zilver in Eredivisie
 

 

Turnster Tabitta Boxtel wint zilver in de Eredivisie

Op zondag 14 mei was één van de drie landelijke plaatsingswedstrijden op het hoogste niveau in Almelo. Daar kunnen turnsters plaatsing voor de topsport allround- en toestelfinales in Ahoy afdwingen. Het was een succesvolle wedstrijd met als hoogtepunt de zilveren medaille van Shadé van Oorschot.
Jeugd (11-12 jaar) Nationaal Niveau 1

Bij de jeugd N1 turnden Sam Sieben en Mijke Jansen alle toestellen.  Sieben turnde een sterke allround wedstrijd en behaalde de 6e plaats van alle Nederlandse leeftijdsgenoten in het hoogste niveau. Ze moest één keer de balk vroegtijdig verlaten, maar door haar goede uitvoering scoorde ze ook daar nog steeds een zeer hoge score.  Jansen was net op tijd fit voor de wedstrijd. Op brug presteerde ze optimaal en zette ze de 4e score neer.  Pas na de laatste kwalificatie is bekend of dit voldoende is voor een toestelfinale. Allround eindigde ze vanwege haar hoge brug en vloer scores op de 9e plaats.
Floor de Wolf en Fenne van Haaren konden wegens blessures maar op 1 toestel in actie komen.
Floor kwam knap zonder vallen haar balkoefening door, de uitvoering was echter wat voorzichtig dus Floor kan goed verder bouwen op deze ervaring. Fenne turnde een gelukte brugoefening, waarin ze voor het eerst de moeilijke reuzendraai voorover liet zien.

Jeugd (12-13 jaar) en Junior (13-15 jaar) Eredivisie
Bij de Eredivisie, die turnen in dezelfde reglementen als Olympisch Kampioen Sanne Wevers, kwamen drie Tabitta deelneemsters in actie.Shadé van Oorschot kwam topfit aan de start en liet zien dat ze niet voor niets ruim 20 uur per week heel hard traint. Nadat ze de vorige wedstrijd de hoogste balkscore had, verraste ze vandaag door de hoogste brugscore neer te zetten.  Ook op balk en vloer scoorde ze hoog in het klassement met de 2e scores. De officiële uitslagen zijn nog niet bekend, maar het ziet ernaar uit dat ze mogelijk bij 3 van de 4 toestelfinales in het sportpaleis van Ahoy mag gaan deelnemen.
Als kers op de taart won Shadé allround ook nog eens de zilveren medaille.
Heel bijzonder als lid van een Boxtelse club met minimale trainingsfaciliteiten, tegen de grote turnscholen.

Yuna van de Wiel (jeugd) en jong oranje lid Nienke Langenhuizen (junior) turnde de wedstrijd met een ander doel: ervaring op doen. Yuna komt van 4 niveaus lager en door in de Eredivisie te turnen mag ze volgend jaar verder turnen in Divisie 1. Yuna liet weer vooruitgang in moeilijkheid zien zoals de salto achterover op de balk.
Nienke is revaliderend van een voetbreuk. Ze startte haar brugoefening met een vliegend onderdeel  (Yaeger) en pakte deze mis. Ze deed een revanche en turnde alsnog een gelukte brugoefening. Op balk turnde ze een degelijke balkoefening met basiselementen om weer in het wedstrijdritme te komen.  Nienke hoeft zich niet te plaatsen voor de finale en stroomt automatisch door naar het Nederlands Kampioenschap in Ahoy op 17 en 18 juni 2017.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


14-05-2017
 
 
Turnster Tabitta Boxtel wint zilver in de Eredivisie
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)