Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta drie regiokampioenen
 

 

Tabitta drie regiokampioenen op het hoogste niveau

In de hoogste landelijke niveaus waren zondag 29  januari de regiofinales. Er zijn in Zuid Nederland maar weinig clubs die deze hoge niveaus kunnen bieden, waardoor er per leeftijd kleine groepjes deelnemers zijn.  Tabitta mistte 3 toppers door de verplichte nationale training, maar ging alsnog met 3 regiokampioenen en 7 medailles naar huis.

Bij de instap N1 won Imke Schellekens de titel regiokampioen 2017.  Ze turnde een zeer sterke allroundwedstrijd en op sprong en brug was ze zelfs onverslaanbaar.
Lizzy Stolwijk turnde ook een sterke wedstrijd en eindigde op de4e plaats. Op balk scoorde ze het hoogste punt. 

Bij de pupillen 1 N1 waren van de 8 deelneemsters in dit niveau 5 turnsters van Tabitta.
De winst van het regiokampioenschap ging hier zeer overtuigend naar de Boxtelse Liz van Eijndhoven.  Op brug en balk scoorde ze boven de 14 punten, wat landelijk gezien ook topscores zijn in dit niveau. Mara van der Heijden turnde ook een goede wedstrijd met een grote persoonlijke overwinning door alle elementen op de balk te durven. Ze won het zilver.
Voor Pien van Daal was er het brons, die vooral op viel door haar prachtige zelfverzekerde uitstraling op balk en vloer. Dat Floor Melssen (4e) aanwezig was op de wedstrijd verbaasde veel mensen. Zij  kreeg veel respect door na een vervelend ongeluk met o.a. gebroken kaken zichzelf razendsnel terug te knokken op wedstrijdniveau. Wiese van der Eertwegh (6e) steeg boven zichzelf uit door een helemaal gelukte balkoefening te turnen, bijzonder knap na het promoveren van 2 niveaus.
Bij pupil 2 N1 turnde Marilène Liem een oefenwedstrijd zonder tegenstanders, haar regiofinale is pas later.  Op sprong en balk liet zij zien al zeer ver te zijn in niveau.

Bij de finale jeugd 1 N1 moesten helaas 3 turnsters afmelden. Tabitta turnsters Sam Sieben en Floor de Wolf en ook Tilburgse turnster Michelle Burgler hadden deze dag nationale training omdat zij deel uitmaken van Oranje Jong Talent.
Dus voor Mijke Janssen en Fenne van Haaren de taak om dit hoge niveau met veel moeilijkheid te demonstreren, en zij deden dit dan ook prima!
Met name in hun presentatie, uitstraling en ook moeilijkheid lieten zij beide een flinke vooruitgang zien. Mijke won met name door een puntenverschil op vloer het regiokampioenschap. Fenne won het zilver.

Bij de 1e divisie jeugd turnden Lieve van der Zijde, Celeste Canaan en Romy Poirters.  Lieve en Celeste turnden voor het eerste hun nieuwe vloerchoreografie en deden dit zeer mooi.  Ondanks enkele foutjes mocht Lieve plaatsnemen op het podium voor de bronzen medaille. Celeste blonk uit op de balk en eindigde allround als 7e.  Romy Poirters turnt dit jaar bewust wat minder punten om zo vrijwillig te gaan degraderen. Op sprong en brug behaalde ze de haar beste scores.
Pechvogel Donna van der Wijgerden kwam in de laatste training voor het weekend verkeerd terecht op haar elleboog dus kon helaas niet deelnemen.

Bij de eredivisie jeugd moest ook Shadé van Oorschot helaas afmelden doordat zij Nationale training had in Heerenveen. Wel kwam Yuna van de Wiel in actie. Yuna is nieuw bij Tabitta en doet een tussenjaar omdat zij graag wil promoveren van de 4e naar de 1e divisie. Helaas is de enige manier waarbij je zo snel kan promoveren inschrijven bij de topsport. Zij turnt dus een tussenjaar alleen om ervaring op te doen. Ze mag enorm trots zijn om in enkele maanden moeilijke elementen als reuzendraai en tsukahara te hebben geleerd en deed dit op de wedstrijd uitstekend. Ze won hiermee onverwachts het brons.

Bij de junioren kwam jong oranje turnster Nienke Langenhuizen in actie.  Een driedubbel debuut deze maand voor zowel Nienke als de vereniging.  Voor het eerst in Boxtel een junior deelneemster in de Eredivisie, voor het eerst een vluchtelement aan de brug en voor het eerst een deelneemster in de Jong Oranje selectie dus zeer geregeld in Epke’s turncentrum in Heerenveen op 3-daagse stage.
Op brug turnde Nienke een gelukte brugoefening met een  vluchtelement, genaamd de Yeager. Deze is te zien op YouTube. Op sprong turnde ze ook een nieuwe sprong. Op de overige toestellen viel Nienke op door haar hoge moeilijkheid. Deze moeilijkheid zo vroeg in het seizoen nog niet stabiel dus er werden nog wel veel fouten gemaakt, maar er liggen dus veel mogelijkheden richting Ahoy in juni.  Nienke eindigde op de 4e plaats. Maissam won ook nog zilver op het onderdeel sprong.


Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


29-01-2017
 
 
Tabitta drie regiokampioenen op het hoogste niveau
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)