Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta Rotterdam
 

 

Tabitta Boxtel nog 6 NK tickets rijker

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei waren er wederom halve finales turnen, ditmaal in Rotterdam.
De eerder behaalde finaleplaatsen werden aangevuld met nog eens 6 extra landelijke finalisten.

Zaterdagochtend vroeg kwamen de instappers  in het hoogste landelijke niveau in actie.
Voor Lizzy Stolwijk was het dubbel feest, want naast haar verjaardag kon ze ook vieren dat ze doorstroomt naar de allround finale.

Lizzy turnde een foutloze wedstrijd (5e) en behaalde ook nog een toestel finale op vloer.  Ook Imke Schellekens zette een knappe prestatie neer. Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes mag ook Imke met  haar  7e plaats naar de allround finale in Duiven.

In de middag kwam de jeugd in de 1e Divisie in actie. Lieve van der Zijde turnde een goede wedstrijd, met name door brug en vloer eindigde ze 8e en behaalde hiermee ruimschoots de finale. Op sprong moest ze helaas een val incasseren waardoor haar hoop voor een sprongfinale verviel.
Celeste Canaan was niet fit van haar vakantie teruggekomen en had daardoor een vervelende wedstrijdvoorbereiding. Gelukkig kon ze toch volledig deelnemen aan de wedstrijd en sprong zelfs beter dan ooit tevoren.  Haar 12e plaats was genoeg om ook mee te mogen naar de allround finale.

Voor Donna van Wijgerden is het een baalseizoen. Ze zou eigenlijk bij de sterkste uit het veld horen maar werd dit seizoen geplaagd door drie grote blessures. Ze was net weer helemaal startklaar, tot ze 3 dagen voor de wedstrijd haar hamstring inscheurde. Ze toonde karakter en turnde een wedstrijd met gedwongen maximale aanpassingen en ging alsnog met hakken over de sloot toch knap door naar het NK. Hopelijk komt ze bij de allround finale weer fit aan de start voor revanche.

Romy Poirters turnde met een ander doel.  Zij is van 15 naar 9 trainingsuren per week gegaan en sloeg 1 onderdeel over om zo te mogen degraderen. Ze draaide een prima wedstrijd en liet met name een goede balkoefening zien.

Op zondag was het een zenuwslopende wedstrijd voor de junioren Divisie 3.
Daar mochten maar 6 van de 20 junioren doorstromen naar de landelijke allround finale en maar een enkeling naar de toestelfinale.

Lieke van Berkel en Jaimy de Wit kwamen voor Tabitta Boxtel in actie en turnden beide een goede wedstrijd. Lieke behaalde met name op sprong (3e) en brug (6e) hoge scores. In de einduitslag werd ze 5e en is daarmee trotse eigenaar van een ticket naar de finale. Jaimy was met name sterk op het onderdeel brug (3e) en liet voor het eerst de salto achterover op de balk zien. Ze kwam net een puntje tekort voor doorstroming en eindigde op een nette 10e plaats.

 
 


07-05-2017
 
 
Tabitta Boxtel nog 6 NK tickets rijker
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)