Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nederlands kampioenschap turnen in Duiven
 

 

Nederlands kampioenschap turnen in Duiven

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni was in Duiven het Nederlands Kampioenschap turnen voor instap N1 en Jeugd Divisie 1. Alle Tabitta Boxtel turnsters uitkomend in deze niveaus hadden zich middels de landelijke voorwedstrijden al knap geplaatst bij de beste 36 turnsters van het land op dit NK.
In de allerjongste categorie instap N1 turnden Lizzy Stolwijk (9 jaar) en Imke Schellekens (8 jaar) hun eerste Nederlandse Kampioenschap. Ondanks de spanning hielden beide jonge turnsters het hoofd koel en kwamen de wedstrijd door zonder fouten. Ze behaalde naar eigen kunnen een prachtig puntentotaal met ruim 51 punten. Lizzy eindigde op de 14e plaats en Imke op de 20e plaats.
Op de tweede finaledag mocht Lizzy ook nog aantreden bij de top tijdens de vloerfinale. Ze turnde een prima oefening en werd 7e.

Bij de jeugd 1e divisie kwamen Celeste Canaan, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde in actie.
Celeste turnde de beste wedstrijd van het seizoen op het juiste moment. Ze turnde fantastisch en bleef de gehele wedstrijd in het sterke deelnemersveld dicht bij het erepodium. Op brug en balk behaalde ze de 5e score en ook In de einduitslag mag ze zeer trots zijn met haar 5e plaats allround.
Voor Donna van Wijgerden (allround 13e plaats) was meedoen aan het NK na een seizoen met aaneengesloten fysieke tegenslagen al een zeer bijzondere prestatie.  Ze is nu nog herstellende van een hamstring blessure. De toonde wilskracht en turnde een goede finale. Op vloer deed ze aangepast al haar knappe sprongen combinaties met haar minder lenige been, waarmee ze alsnog knap de 5e score behaalde.
Voor Lieve van der Zijde was het bij de start iets lastiger om haar zenuwen in bedwang te houden. Lieve is dit jaar gepromoveerd van N3 naar Divisie 1 en heeft een enorme groei doorgemaakt. Ze liet mooi turnen zien met veel nieuw geleerde elementen. Op sprong en brug scoorde ze prima scores. Ook Lieve mag zeer tevreden zijn, ze eindigde allround op de 16e plaats.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


11-06-2017
 
 
Nederlands kampioenschap turnen in Duiven
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)