Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nederlands Kampioenschap turnen
 

 

Eva Roos 3 medailles op Nederlands Kampioenschap turnen.

Op 20 en 21 mei waren er veel spannende wedstrijden in Alphen aan den Rijn, namelijk het Nederlands Kampioenschap Divisie 2.  Een lang maar mooi weekend dat werd afgesloten met maar liefst 3 nationale medailles voor Eva Roos, turnster van GV Tabitta Boxtel.

Zaterdag 20 mei turnden Guylene Brunneman, Romy Schepens en Eva Roos de landelijke allround finale in de tweede divisie. Guylene en Romy debuteerden dit jaar in de 2e Divisie jeugd dus het behalen van de finale was al een goede prestatie. Ze turnden beide een goede wedstrijd. Romy turnde op sprong een moeilijke tsukahara, nog niet tot stand. Op balk en vloer behaalde ze nette scores waardoor ze zich nu 26e van Nederland mag noemen. Guylene maakte haar eerste NK ontzettend spannend. Op balk maakte ze een foutje, maar met het 5e punt op vloer en 6e punt op brug kwam ze alsnog met minder dan een punt verschil in de buurt van het podium. De einduitslag was een prima 8e plaats.

Eva Roos ging als winnares van één van de halve finales de zware titelstrijd aan bij de senioren.  Ze startte met een sterke sprong en brug, maar bij balk moest ze helaas het toestel eenmaal vroegtijdig verlaten (1 punt aftrek). Eva moest nog aantreden op haar sterkste toestel dus het werd spannend of ze dit goed kon maken. In de einduitslag was Eva maar een haartje van het podium verwijderd… de 0.075 die ze tekort kwam was minder dan een wankeling. Met haar 5e plaats mag ze de Ahoycup mee turnen in een Divisie hoger, de 1e Divisie. Een zeer knappe prestatie waarna Eva meteen moest focussen op de toestelfinales voor de dag erna.

Op zondag 21 mei waren de NK toestelfinales voor de 2e Divisie. Hier mochten de top 8 toestelspecialisten strijden om de medailles.  Romy Schepens liet zien thuis te horen in de balkfinale, want ze turnde onder druk knap een gelukte oefening, goed genoeg voor een nette 6e plaats.
Guylene Brunneman mocht in twee finales aantreden. Op sprong probeerde ze een moeilijkere sprong en maakte een landingsfout. Ook voor Guylene en 6e plaats.
Op vloer turnde Guylene een zeer strakke oefening met een hoge moeilijkheid. Tijdens de prijsuitreiking was er wat onduidelijkheid over de jurering, waardoor ze naar de 3e plaats steeg en na de prijsuitreiking weer terug naar de 5e plaats zakte. Dat gaf wat onrust.

Tijdens de commotie gebeurde er ook hele mooie dingen voor Tabitta Boxtel op de wedstrijdvloer:
Eva Roos mocht aantreden in maar liefst 3 finales, wat al een prestatie op zich is.
Ze was gebrand op revanche van de dag ervoor en duidelijk was dat ze op scherp stond!
Het niveau bij de ervaren senioren is erg hoog en op alle toestellen ging het dan ook om minimale verschillen van honderdsten van een punt.

Er gebeurde iets wat niemand had durven hopen, Eva behaalde in alle 3 de finales het nationale erepodium. Driemaal nationaal eremetaal: op brug en vloer de bronzen medaille en op balk de zilveren medaille Met deze topprestaties laat Eva zien dat ze behoort bij de top van Nederland en klaar is om een stapje naar de 1e Divisie te maken.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


21-05-2017
 
 
Eva Roos 3 medailles op Nederlands Kampioenschap turnen.
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)