Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GV Tabitta
 

 

Eerste finaleplaatsen Nederlands Kampioenschap Ahoy een feit

Op zaterdag 11 maart werden in Vianen de eerste landelijke wedstrijden geturnd voor de jeugd N1 en jeugd Eredivisie. Er zijn drie kwalificatiewedstrijden waar plaatsing kan worden afgedwongen voor de Nederlandse Kampioenschappen allround in Ahoy. Tevens stroomt de top 2 per toestel door naar de toestelfinales in Ahoy.Sam Sieben, Mijke Jansen, Fenne van Haaren en Shadé van Oorschot wisten zich al meteen te plaatsen voor de finales in Ahoy!Bij de jeugd N1 (hoogste niveau voor meisjes geboren in 2005) zijn er landelijk maar 20 turnsters. Maar liefst 4 daarvan turnen bij het Boxtelse Tabitta. Dat is dus best bijzonder.

Sam Sieben liet iedereen zien wat ze waard was. Ze turnde een zeer goede wedstrijd met op balk zelfs de 3e score.  Ook op de andere toestellen wist ze goede oefeningen te turnen, met name op vloer. Sam’s vloeroefening was goed voor de 4e score. Allround werd ze 4e en was ze met een verschil van 0.017 maar een haartje verwijderd van het podium. Naast vooruitgang in het turnen liet Fenne van Haaren zien dat ze ook mentaal flink gegroeid is.  Zowel op balk als op vloer maakte ze een harde val op haar rug. In plaats van opgeven zette ze door en maakte haar oefeningen onverstoorbaar af richting een allround 7e plaats.  Op brug lukte haar oefening helemaal en werd ze 4e.
Mijke Jansen liet zien haar sprong skills nog steeds in huis te hebben. Met de 3e score komt ze al dicht in de buurt van de sprongfinale. Op brug turnde Mijke nog een beetje slordig maar behoorde ze wel tot het kleine groepje dat al meer moeilijkheid liet zien. Op vloer moest Mijke een beetje inhouden door wat last van de hamstring, maar haar wedstrijd was nog steeds goed genoeg om allround prima als 8e te eindigen.

Voor Floor de Wolf zat het helaas niet mee. Bij het warmdraaien op de toestellen klapte haar duim dubbel en werd deze al snel dik.  Floor liet zien een doorzetter te zijn en toch even de wedstrijdspanning te voelen door op balk een oefening zonder steunelementen te laten zien. Ze deed dit met flair en hoopt de volgende kwalificatie revanche te nemen.
Tegelijk met de jeugd N1 turnde aan de andere kant van de zaal de jeugd Eredivisie.
Shadé van Oorschot, de huidige Nederlandse kampioen, debuteerde daar in de Eredivisie.
De wedstrijd stond in het teken van het uitproberen van een hoop moeilijke nieuwe elementen.
Zo turnde ze voor het eerst een gelukte dubbele salto op vloer, een yurchenko gehoekt tot stand op sprong en een bijna gelukte paksalto aan de brug. Op balk turnde ze een bijzondere reeks van 3 elementen achter elkaar, om bonuspunten te verdienen: ‘Flikflak, flikflak, loopsalto’. Deze lukte en ze behaalde daarmee de hoogste balkscore.
Daarmee plaatst ze zich als eerste Tabitta turnster ooit voor de grote toestelfinale in Ahoy, waar ze tegelijkertijd zal turnen met Sanne Wevers en Epke Zonderland. Allround eindigde Shadé netjes op de 5e plaats.

Ook Yuna van de Wiel turnde bij de jeugd Eredivisie, met geheel andere doelen dan Shadé.
Yuna is nieuw bij Tabitta en wil graag 3 niveaus promoveren om 1e Divisie te gaan turnen.
Zoveel niveaus promoveren is volgens de reglementen van de turnbond KNGU niet mogelijk, alleen inschrijven in de Eredivisie is vrij. Daarom turnt Yuna dit jaar in de Eredivisie om zo volgend seizoen te kunnen terugstappen naar de 1e Divisie. Natuurlijk kon ze nu ook haar eerste landelijke wedstrijdervaring op doen. Yuna had eigen wedstrijddoelen op maat en behaalde deze doelen ook, waardoor het met de 9e plaats een geslaagde wedstrijd was.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


11-03-2017
 
 
Eerste finaleplaatsen Nederlands Kampioenschap Ahoy een feit
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)