Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Start landelijke turnseizoen GV Tabitta
 

 

Start landelijke turnseizoen GV Tabitta

Op zondag 4 februari was de eerste groep Tabitta turnsters aan de beurt voor de eerste landelijke wedstrijd van het seizoen, dicht bij huis in Breda. Deze groep moet 2 landelijke voorwedstrijden turnen en na deze twee wedstrijden komt er een officiële lijst met wie er doorstroomt naar de halve finale. Officieel is er dus nog niemand doorgestroomd, maar door prima prestaties ziet het er voor het grootste gedeelte van de groep erg hoopvol uit.

Bij de jongste groep turnden Imke Schellekens en Lizzy van Stolwijk bij instap N1.
Op brug viel Tabitta op met sterke scores, voor Lizzy de hoogste score en voor Imke de 3e score van de 20 deelneemsters. Allround behaalde Imke een mooie 5e plaats. Lizzy maakte op balk een beginnersfoutje dat ongeveer 5 punten kostte maar turnde verder een sterke wedstrijd, 13e plaats.
Tabitta had 5 deelnemers bij pupil 1 N1, ze werden verdeeld over 2 wedstrijden.

Liz van Eijndhoven, Floor Melssen en Wiese van den Eertwegh waren in dezelfde wedstrijd ingedeeld. Liz had enkele slordigheidsfouten maar neemt deze weer als nieuwe trainingsdoelen mee voor de volgende keer, ze eindigde op een nette 8e plaats.  Floor steeg boven zichzelf uit met een gelukte rekstokoefening en puntenrecord en volgde Liz op de voet met haar 9e plaats. Voor Wiese is vooral op rekstok de stap van 2 niveaus omhoog nog groot, dus de wedstrijden hebben op dit onderdeel nog geen doel. Op de overige toestellen liet ze bijzonder mooi turnen zien en behaalde de 22e plaats.
In de andere wedstrijd was het de beurt aan Pien van Daal en  Mara van der Heijden.

Net als bij Wiese is ook voor Pien de overstap naar een hoger niveau vooral op de rekstok zeer groot, maar vandaag lukte alles wat kon lukken en behaalde ze op dit onderdeel zelfs al een top 10 notering. Ze wist dan ook te verrassen door allround 7e te worden in haar eerste landelijke N1 wedstrijd.  Mara werd allround 9e en stak met kop en schouders boven haar tegenstanders uit op de rekstok door daar veruit de hoogste score neer te zetten. Op balk liet ze nog enkele onderdelen weg.

Bij de jeugd 1e divisie kwamen Lieve van der Zijde,  Celeste Canaan en Romy Poirters in actie.
Lieve is nieuw bij Tabitta en is van N3 naar Divisie 1 gepromoveerd.  Ze is heel knap flink in moeilijkheid van elementen gestegen waardoor foutloos turnen nog lastig is. Ondanks deze foutjes wist ze toch landelijk zeer hoog te eindigen op een 4e plaats. 

Celeste excelleerde vorige wedstrijd op balk maar vandaag was het daar helaas niet haar dag. Wel sprong ze 2 tsukahara’s tot stand wat een zeer goede prestatie is. Ze eindigde op de 12e plaats.
Romy turnde op balk een zeer hoge moeilijkheid en behaalde een mooie score. Romy liet bewust sprong weg om zo volgend seizoen een divisie te mogen degraderen.


Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


04-02-2017
 
 
Start landelijke turnseizoen GV Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)