Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Vervolg regiokampioenschappen Tabitta Eredivisie
 

 

Vervolg regiokampioenschappen en Tabitta debuut in de Eredivisie.

Op zaterdag 16 en zondag 17 januari waren in Cuijk de regiokampioenschappen.
Een groep turnsters uit de B selectie mocht hier strijden om toestelfinale en landelijke plaatsen. Nienke Langenhuizen mocht hier als eerste Tabitta turnster haar club vertegenwoordigen in de Eredivisie.

Op zaterdag mochten er 4 jeugdturnsters N3 in actie komen. Romy Schepens liet wederom zien een sterke meerkampster te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft zij zichzelf met haar 3e en 8e plaats allround geplaatst voor de landelijke wedstrijden. Op balk en vloer scoorde ze top 5, dus behaalde ze 2 toestelfinales. Mees van Abeelen volgde Romy op de voet, allround een 9e plaats. Op brug excelleerde ze en behaalde daar ruimschoots de toestelfinale. Luna Ketelaars en Guylene Brunneman eindigde op een nette 12e en 13e plaats. Guylene wist hierbij nog een vloerfinale binnen te slepen.

Esmee Komen turnde bij pupil 1 N2. Vorige regiowedstrijd werd ze 4e en dit keer werd ze 8e. Naast een brugfinale heeft ze zichzelf hiermee ook verzekerd van een plekje in de landelijke wedstrijden, erg knap!

Op zondag 17 januari mochten de jongste turnsters van de B-selectie in actie komen.
Tasnim Besbiz liet zien dat ze vooruit was gegaan. Met name haar afwerking was een stuk netter, goed genoeg voor de 17e plaats.
Roelie de Bie (25e) was niet fit maar toonde mentaliteit door toch mee te turnen. Ze blonk uit op de brug, door daar het 4e punt te halen plaatste ze zichzelf voor de toestelfinale.

Ook was er deze zondag zowel een clubdebuut voor GV Tabitta als persoonlijk debuut voor Nienke Langenhuizen.  Tabitta is afgelopen jaren extreem gestegen in niveau.
In de jongste 4 categorie├źn zijn er zelfs al de nodige kampioenen op het hoogste nationale niveau. Van de groep jonge en succesvolle talenten is Nienke de eerste die oud genoeg is om mee te strijden in de Eredivisie jeugd. Nienke turnde haar wedstrijd tegen 2 turnsters van Flik-flak, ze werd tweede.
Haar moeilijke oefeningen zijn momenteel nog niet stabiel, waardoor er verschillende foutjes werden gemaakt. Wel liet zij zien de hoogste uitgangswaardes (moeilijkheid) te hebben op dit moment. Haar startscores vormen een mooie basis om uit te bouwen richting het NK topsport, dat plaats zal gaan vinden in juni in Ahoy.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


17-01-2016
 
 
Vervolg regiokampioenschappen Tabitta Eredivisie
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)