Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta tweemaal turngoud
 

 

Tabitta tweemaal turngoud op landelijke 1/8 finale

Op 13 en 14 februari reisden veel turnsters uit de hoge niveaus het hele land af naar de 1/8 finales in Amsterdam. In de leeftijdsgroep jeugd was GV Tabitta oppermachtig. Na de regiotitels wonnen Shadé van Oorschot (jeugd N1) en Wendy Li  (jeugd N2) op de eerste landelijke wedstrijd van 2016 ook goud!

Shadé van Oorschot turnde samen met Donna van Wijgerden in het landelijk hoogste niveau N1.
De elegante Shadé imponeerde en liet op balk, brug en ook nog vloer de hoogste moeilijkheid zien.
Met een ruim verschil op de nummer 2 won zij dan ook terecht het goud.
Donna mist nog enkele onderdelen in de opbouw richting het NK in Ahoy.
Ze is erg gegroeid in haar presentatie en mag zeer tevreden zijn met een top 10 notering.

Bij de jeugd N2 was het de Boxtelse Wendy Li die straalde.
Ze opende haar wedstrijd met een ijzersterke balkoefening waar niemand meer aan kon tippen.
Met een ongekend hoog puntentotaal won ze dan ook glansrijk de 1/8 finale.
Haar teamgenootjes Celeste Canaan en Romy Poirters lieten zien dit jaar landelijk ook sterker dan ooit voor de dag te komen, een 8e en 9e plaats.

Voor de jonge instappers N1 Mara van der Heijden, Liz van Eijndhoven en Floor Melssen was het de eerste landelijke wedstrijd ooit. Mara en Liz excelleerde met dezelfde score op brug en eindigden hoog op een 4e en 6e plaats.
Voor Floor was het een bijzonder spannende strijd. Haar eerste turnseizoen startte met een dubbele armbreuk. Met een blokje onder haar herstellende hand getaped, koorts in de voorbereiding, was dit het moment van de waarheid. Het harde werken van de 8 jarige Floor werd beloond met 46 punten, ruime plaatsing voor de 1/4 finale!

Bij de pupillen 1 N1 was het ook voor Marilène Liem haar landelijke debuut. Vorig jaar turnde ze nog op lager regionaal niveau bij haar oude club in Nederweert.
Op sprong behaalde ze de allerhoogste score. Op de andere toestellen is Marilène nog volop in ontwikkeling, maar meedoen tussen de Nederlandse top was zeker een goed leermoment met als eindresultaat een 10e plaats.

Bij de pupillen 2 N1 was Tabitta goed vertegenwoordigd. Landelijk zijn er maar 30 turnsters in dit niveau, waarvan er maar liefst 5 van Tabitta zijn.
De wedstrijd startte bij allen op balk met teveel foutjes. Daarna gingen de prestaties in een stijgende lijn omhoog en werd de wedstrijd goed afgesloten. Floor de Wolf 5e, Fenne van Haaren 14e, Sam Sieben 17e, Lotte Langerwerf 18e en Mijke Janssen 20e.

Voor de Boxtelse senioren van Tabitta zag het weekend er minder rooskleurig uit.
Eva Roos lag na een operatie ziek in bed maar kreeg gelukkig vrijstelling om af te reizen naar Amsterdam . Ze had eerder op de regiofinale al een ticket naar de 1/4 finale behaald.
Voor de revaliderende Madelief Hobbelen kwam de wedstrijd te vroeg waardoor het landelijke seizoen helaas al moest stoppen voordat het begonnen was. Na afmelding voor de 1/8 finale zal Madelief zich nu rustig focussen op haar opbouw.
De overige turnsters van de A-selectie mogen allen in actie komen op de ¼ finales in Reusel of Volendam.
14-02-2016
 
 
Tabitta tweemaal turngoud
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

14-02-2016
 
 
Tabitta tweemaal turngoud
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)