Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta op regiofinales Valkenswaard
 

 

Tabitta telt 3 regiokampioenen 2016!

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari werden in Valkenswaard de regiofinales turnen gehouden.
Tabitta telde daar 3 regiokampioenen. Tijdens deze strijd om het regiokampioenschap, werden er ook 15 tickets naar de landelijke wedstrijden verzilverd. Ook werden er 40 toestelfinales behaald.

Bij de pupillen 2 in het hoogste niveau N1 zijn in Zuid Nederland 6 turnsters. Vijf daarvan waren van Tabitta. In dit drukke weekend waarin ze ook haar eerste nationele trainingsdag in Heerenveen had, nam Floor de Wolf de titel regiokampioen pupil 1 N1 over van haar clubgenootje Shadé. Sam Sieben, overgestapt van GV Best, promoveerde na haar goede resultaten vorig jaar van N2 naar N1 niveau, won het brons. Lotte Langerwerf liet veel progressie zien de laatste periode op brug, ze eindigde op de 4e plaats. Mijke Jansen (5e) en Fenne van Haaren (6e) turnde een aangepast programma, maar wisten alsnog voldoende punten te behalen voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.

Bij de jeugd in niveau N2 waren er 15 deelneemsters. Wendy Li turnde op alle toestellen hoog in ranking, waardoor ze met ruime afstand van nummer 2 de zeer terechte regiokampioen werd. Celeste Canaan (9e) liet al voor de 3e keer op rij zien sterk op balk te zijn. Romy Poirters (11e) heeft nog groeimogelijkheden, maar heeft ook haar startbewijs naar de 1/4 finale al binnen.
Bij de jeugd N1 is Tabitta de enige club in Zuid Nederland met turnsters in dit niveau, dus er was geen externe tegenstand.Het was te merken aan het harde applaus dat het publiek de moeilijke oefeningen van de twee turnsters kon waarderen. Shadé van Ooschot werd regiokampioen met een hoog puntentotaal. Donna van Wijgerden won het zilver.

Eva Roos behaalde bij de senioren Divisie 1 bijzonder knap haar doel, een ticket naar de landelijke wedstrijden. Hiervoor was laatste maanden veel discipline nodig door ziekte, blessures en het volgen van het eindexamenjaar VWO. Madelief Hobbelen, in het verleden veelvoudig Nederlands kampioen vloer, was na zeer lange afwezigheid weer te bewonderen met haar prachtige vloerchoreografie. Ze is nog niet in training op alle toestellen.
Op zondag turnden debuteerden de jongste turnsters uit de A-selectie, bij instap N1.
Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden lieten beide zien op sprong, brug en vloer bij de top 3 te horen. In de allrounduitslag eindigde Liz op de 2e en Mara dan ook op de 3e plaats.
Floor Melssen turnde haar eerste wedstrijd deels mee, omdat ze herstellende is van een armbreuk.
Alleen op balk was het mogelijk een hele oefening te turnen, deze werd dan ook meteen beloond met een toestelfinale.
Pupil 1 N1 Mariléne Liem turnde haar eerste officiële wedstrijd voor Tabitta. Sinds haar wissel van club ze twee hele niveaus omhoog gegaan, waardoor haar oefeningen logisch gezien nog niet stabiel kunnen zijn. Ze liet zien dat ze ontzettend veel groei heeft doorgemaakt en werd beloond met een bronzen medaille. 
Alle A selectie turnsters die een meerkamp turnden hebben voldoende punten behaald om door te stromen naar de landelijke 1/4 finale. Overige twee krijgen op de 1/8 finale in Amsterdam nog een tweede kans.
Op zondag kwam ook een deel van de B-selectie in actie. De junioren werden opgesplitst in 2 aparte wedstrijden. Op baan 1 scoorde Jade Roovers (14e) hoog op brug en sprong. Sprong goed genoeg voor een toestelfinale. Maite Ahsmann turnde 2 toestellen zonder steun, voor aangepaste oefeningen behaalde ze goede scores. Op baan 2 turnde Yenthe een zeer stabiele wedstrijd en werd 11e.
Tess Voets (24e) maakte helaas een ongeldige sprong. Sylvana had een pechdag. Haar balk liep anders dan gehoopt en daarna moest ze helaas door blessure afmelden.

Van de jongste van de B-selectie hoefde alleen Lisa van der Schoot in actie te komen. Op balk haalde ze ondanks een foutje nog een goede score. Einduitslag 25e. De turnsters van de B selectie hebben nog een tweede kans om zichzelf te plaatsen voor de landelijke wedstrijden

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


10-01-2016
 
 
Tabitta op regiofinales Valkenswaard
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)