Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta sluit seizoen grandioos af in Ahoy
 

 

Tabitta sluit seizoen grandioos af in Ahoy

Op 25 en 26 juni werden tijdens het grote spektakel “Fantastic Gymnastics” in Ahoy de laatste landelijke finales geturnd. Weer een weekend met memorabele prestaties voor Tabitta. Naast een debuut in de Eredivisie finale werden er 4 individuele medailles en een teammedaille gewonnen. Een van deze medailles was het goud op de brug van Shadé van Oorschot.

Eredivisie:
Tabitta is afgelopen jaren in de N1 een bekende naam. N1 is het hoogste landelijke niveau in de onderbouw voor 8 t/m 12 jaar. Dit jaar debuteerde de club ook bij de bovenbouw in het hoogste niveau, genaamd Eredivisie.
Het seizoen van eredivisie turnster Nienke Langenhuizen was een opstapeling van tegenslagen bestaande uit blessures en zes weken geleden nog een blinde darm ontsteking.
Tot voor kort was onduidelijk of Langenhuizen zou kunnen deelnemen in het grote sportpaleis in Ahoy.  Nienke heeft de korte voorbereiding veel mentaliteit getoond en kon wonder boven wonder meedoen aan de finale. Ze deed een bijzondere ervaring op in het indrukwekkende sportpaleis en werd allround 10e van Nederland.  Tevens liet ze als eerste Boxtelse turnster ooit een dubbele salto op de wedstrijd zien.

Districtsfinale
In de andere hal vonden ondertussen de districtswedstrijden plaats. In ieder district werden de beste  N1 turnsters uit de jongste categorieën  uitgenodigd om te strijden tegen de andere districten. 
Mara van der Heijden, Liz van Eijndhoven en Marilène Liem waren door de KNGU uitgenodigd om samen met twee turnsters uit Tilburg District Zuid te vertegenwoordigen. Het team turnde een sterke wedstrijd waarna ze de bronzen medailles in ontvangst mochten nemen.
Landelijke toestelfinales N1
Vanuit eerdere wedstrijden waren de beste 8 turnsters per toestel geselecteerd om deel te nemen aan de toestelfinales in Ahoy.  Tabitta was in deze finales met 5 turnsters goed vertegenwoordigd.

Bij de jeugd N1 werd Shadé van Oorschot na haar allroundtitel op 5 juni ook nog eens Nederlands Kampioen op het onderdeel brug. Ze liet haar concurrenten hier ver achter zich. Op balk moest zij een val incasseren maar was haar uitvoering zodanig sterk dat ze nog een keer het podium mocht betreden, zilver! Op vloer en sprong eindigde ze op de 4e en 7e plaats.

Bij de pupillen 2 N1 waren er van de 8 finalisten maarliefst 3 van Tabitta.
Mijke Jansen en Sam Sieben maakten beide hun eerste sprong een misser. Hun tweede sprong was erg sterk. Mijke kreeg hiervoor zelfs de hoogste score. Ze misten nu beiden op een haartje na de medailles.
Floor de Wolf wist daarentegen wel op het juiste moment te pieken, zij steeg boven zichzelf uit en ging er vandoor met de bronzen medaille.

Op balk mocht Sam Sieben aantreden. Ze wist haar zenuwen zeer goed in bedwang te houden en viel niet van de balk. Ze liet zien dit jaar niet voor niets een niveau gepromoveerd te zijn en werd 3e van Nederland op balk Pupil 2 N1.

Ook op brug was Tabitta goed vertegenwoordigd met 2 finalisten en één reserve finalist.
Floor de Wolf turnde een vlekkeloze oefening, genoeg voor de 5e plaats.
Ook Mijke turnde een zeer sterke oefening. Net zoals op sprong kwam ze weer zeer dicht bij de medailles. Met maar 0.05 tekort voor het podium eindigde ze op een knappe 4e plaats.
Floor de Wolf hoorde bij de finalisten op vloer, ze eindigde op de 6e plaats.
Bij de pupillen 1 N1 kwam Marilène Liem in actie. Haar eerste sprong niet zoals gehoopt maar behaalde zij voor de 2e sprong de hoogste score. Marilène was teleurgesteld dat ze nu minder dan een klein stapje (0.075) te kort kwam voor het podium. 

Toch mag zij tevreden zijn na een seizoen waarin ze maar liefst 4 niveaus hoger uit kwam dan in het vorige seizoen Het wedstrijdseizoen van Tabitta zit erop.
Als kleine vereniging met minimale trainingsfaciliteiten was het wederom zeer uniek hoeveel landelijke turnprijzen er in de hoogste niveaus gewonnen zijn door de Boxtelse turnclub.


Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>



Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)