Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen turnen
 

 

Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen turnen op het hoogste niveau

Het weekend van 4 en 5 juni werd een historisch weekend voor GV Tabitta.
Afgelopen jaren gingen  er bij de jongste leeftijdscategorieën  op het hoogste niveau al Nederlandse titels naar Tabittaleden.  Bij de leeftijd Jeugd Nationaal 1 imponeerde de club al eens met toesteltitels.
Vanaf dit weekend heeft Tabitta de Nederlandse Kampioen allround jeugd op het hoogste niveau in huis. Shadé van Oorschot hield het hoofd koel en liet alle sterke tegenstanders van de grote turnscholen achter zich.  Een unieke gebeurtenis om als relatief kleine vereniging zonder trainingszaal met vaste opstelling landelijk zo te scoren.


Naast 18,5 uur per week samen trainen, samen logeren vanwege reisafstanden naar hun trainingen in Boxtel, stonden vriendinnen Shadé van Oorschot en Donna van Wijgerden samen in de finale jeugd N1.  Gedurende de wedstrijd was er al blijdschap. Donna haar persoonlijke doel was een gelukte brug en balkoefening. Dat laatste is een hele opgave, omdat de balkoefening op dit niveau vol zit met veel risicovolle elementen. Het lukte Donna haar doelen te behalen en ze verdiende de 2e score op balk. In de einduitslag allround is een 8e plaats in dit niveau ook een super prestatie voor het Zaltbommelse talent dat al twee jaar in Boxtel traint.
Bij Shadé van Oorschot was het vooraf al duidelijk dat ze één van de kanshebbers op een podium plek was.

De wedstrijd  startte met een persoonlijk puntenrecord (1e score) op de brug. Vervolgens een ietswat onzekere balkoefening waarbij het wel lukte erop te blijven (4e score). Op vloer volgende een overtuigende oefening en monsterscore. (1e score). Na drie toestellen stond Shadé 1e. Na een prima sprong moest Shadé lang wachten maar bleek deze wedstrijd onverslaanbaar te zijn.  Ze mag nu vol blijdschap de titel Nederlands Kampioen Allround 2016 dragen.
Een parel voor de Boxtelse turnvereniging Tabitta en de Boxtelse gemeente om trots op te zijn!
Naast bovengenoemde bijzondere gebeurtenis werden er ook knappe prestaties neergezet door andere Tabitta talenten. Bij de instappers N1 kwamen Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden in actie, helaas was er voor reserve turnster Floor geen kans om in te vallen. Voor Liz en Mara was dit hun allereerste Nederlands Kampioenschap. Spannend voor jonge meisjes om in deze grote finale te turnen, maar beide turnsters deden dit toch geheel foutloos.  Liz en Mara eindigden op respectievelijke 8e  en 13e plaats.

Bij de jeugd N2 was Tabitta sterk vertegenwoordigd met drie turnsters in de landelijke finale (top 36 van Nederland).  Wendy Li en Celeste Canaan turnden de hele wedstrijd mee in de top 10 klassering. Dat de top 10 turnsters aan elkaar gewaagd waren was duidelijk. Wendy en Celeste mogen zeer tevreden zijn met hun 7e en 8e plaats, maar één punt verwijderd van het nationale podium.
Voor Romy Poirters (35e) liep de wedstrijd minder dan gehoopt. Zij had haar piekmoment goed ingezet op de halve finale, waar ze bijzonder knap een toestelfinale balk behaalde. 
Zondagmiddag waren de toestelfinales. Liz van Eijndhoven en Romy Poirters mochten tegelijkertijd aantreden. Liz turnde haar allerbeste brugoefening van het seizoen, waarmee ze landelijke de 5e score behaalde.  Romy viel de balk aan als een tijger, zo zelfverzekerd en stabiel. Echter volgde er een val en raakte ze uit haar ritme, een 7e plaats.

Regiokampioen Wendy pakt jarenlang al prijzen, maar op het NK heeft ze keer op keer  pech. Deze toestelfinale mocht ze als reserve helaas ook niet deelnemen.
Op 25 en 25 juni sluit Tabitta in Ahoy het wedstrijdseizoen af.
Daar zijn de laatste districtsteam wedstrijden, eredivisie en toestelfinales.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


05-06-2016
 
 
 Shadé van Oorschot Nederlands Kampioen turnen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)