Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GV Tabitta
 

 

Landelijke successen voor de nieuwe aanwas van Tabitta

Op zaterdag 16 april verschenen in Bergschenhoek de jongste halve finalisten van GV Tabitta aan de start. Dit keer in de leeftijdscategorie "instap" op het hoogste niveau N1, voor meisjes geboren in 2007. Er werden twee tickets en een reserveplaats behaald voor de landelijke finale op 4 juni.

Liz van Eijndhoven turnde een zeer sterke wedstrijd. Met name op vloer en brug scoorde ze hoog, waardoor ze ruimschoots een persoonlijk puntenrecord behaalde. Maar ongeveer 0.3 van het podium verwijderd eindigde ze op een knappe 5e plaats. Liz mag in haar debuutjaar niet alleen naar de landelijke allroundfinale, ze behaalde ook nog een finaleplaats aan de brug. Tijdens deze toestelfinale strijden de beste 8 turnsters van Nederland om de toestelmedailles. De kleine Mara van der Heijden liet ook zien grote prestaties neer te kunnen zetten. Ze turnde een foutloze balkoefening en op de rekstok turnde ze een nieuw element  voor bonuspunten genaamd "los-om". Met een 13e plaats in het eindklassement verdiende Mara geheel terecht een ticket naar de landelijke N1 finale.

Voor Floor Melssen was het behalen van de halve finale, 3 maanden na een complexe dubbele armbreuk, al een onverwacht goede prestatie. Ze liet zien dat haar arm alweer sterker is door voor het eerst in de wedstrijd de reuzendraai aan de rekstok te maken. Op balk moest ze helaas een val incasseren waardoor ze een paar plaatsen zakte naar de 19e plaats. Daarmee is ze de eerste reserve voor de finale.

Volgend weekend zijn er in Wieringerwerf ook halve finales, ditmaal voor de andere leeftijdsgroepen

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


16-04-2016
 
 
GV Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)