Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Laatste 3 finale tickets Tabitta verzilverd
 

 

Laatste 3 finale tickets Tabitta verzilverd

Op zondag 22 mei was de halve finale turnen N2 in Dordrecht. Na een zenuwslopende wedstrijd werden de laatste binnengesleept.  Met een totaalscore van 14  finaletickets laat de Boxtelse GV Tabitta dit seizoen landelijk weer zeer goed van zich horen. Wendy Li turnt het gehele seizoen al hoog in het klassement mee.  Er was dan ook grote hoop op toestelfinales, maar door kleine foutjes liep ze deze op alle toestellen helaas net mis. Op brug kwam ze vrijwel niets (0.034) te kort voor een finaleplek en werd 1e reserve. Ook allround was ze met haar 6e plek maar 1 punt verwijderd van het eremetaal.  Dit hoge eindresultaat was wel ruimschoots voldoende voor doorstroming naar de meerkampfinale.
Romy Poirters turnde foutloze oefeningen op alle toestellen. Wegens haar revalidatie werd gekozen voor een gemakkelijkere sprong zodat ze richting de finale beter kan trainen.  Romy stond als een huis op de evenwichtsbalk.  Haar prachtige oefening was goed genoeg voor de 4e score, waardoor ze in de landelijke balkfinale in actie mag komen.  Met haar 12e plaats over alle toestellen stroomt Romy ook door naar de meerkampfinale.

Celeste Canaan begon op het onderdeel balk.  Door de wedstrijd te openen met 2 vallen en een flinke misser bij de afsprong verloor ze ruim 4 punten en leek de NK-droom na de eerste minuten al  in duigen te vallen.  Opeenvolgende toestellen stond Celeste op scherp en steeg boven zichzelf uit. Op alle 3 de toestellen scoorde ze persoonlijke records en op vloer was ze zelfs maar 0,15 verwijderd van een toestelfinale.  Boven alle verwachtingen uit steeg Celeste alsnog naar de 14e plaats en verzilverde na de spannende strijd toch ook haar meerkampticket!

Wendy Li, Romy Poirters en Celeste Canaan zullen op 4 en 5 juni het Nederlands Kampioenschap jeugd N2 turnen. Komend weekend zijn in Waalwijk de eerste landelijke finalewedstrijd van andere niveaus.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


22-05-2016
 
 
Laatste 3 finale tickets Tabitta verzilverd
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)