Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GV Tabitta Wieringswerf
 

 

GV Tabitta is weer 2 medailles en 19 finaleplaatsen rijker!

Zaterdag 23 april was Tabitta zeer succesvol aanwezig in Wieringerwerf op de landelijke halve finales in de hoogste niveaus. Met 7 allround tickets voor de landelijke finale en 12 tickets voor de toestelfinales in Ahoy staat Boxtel weer goed op de kaart! Een van de dingen die Tabitta uniek maakt is de samenhorigheid. Met 34 personen werd er overnacht in de buurt van de wedstrijd om zo elkaar goed te kunnen aanmoedigen.

Vroeg in de ochtend kwam Marilène Liem in actie. Van regionaal niveau bij haar oude club naar landelijk het hoogste niveau pupil 1 N1 bij GV Tabitta liet ze zichzelf niet uit het veld slaan.  Op sprong had ze veel energie en behaalde haar eigen doel, sprongfinale in Ahoy. Tevens plaatste ze zichzelf voor de allround finale (7e) en is ze reserve in de toestelfinale balk.

In ronde 2 kwamen 5 pupillen 2 N1 in actie, opvallend veel deelneemsters van 1 vereniging in dit hoge niveau. Ze werden opgesplitst over baan 1 en baan 2:

Baan 1: Floor de Wolf turnde een sterke meerkamp en mocht daarmee het zilver in ontvangst nemen. Dat ze een echte allround turnster is bewees ze door op sprong (1e), brug (4e) en vloer (4e) een toestelfinale en op balk (5e) een reserveplek binnen te slepen.
Sam Sieben liet zien dit jaar niet voor niets te zijn gepromoveerd.  Naast een allround finaleplaats (7e ) behaalde ze ook tickets voor de toestelfinales sprong (gedeelde 1e  met Floor) en balk (2e).
Fenne van Haaren liet bij de start op vloer wat punten liggen, maar sloot de wedstrijd sterk af met een reserveplaats (5e) op brug en een gelukte balkoefening. Ook Fenne (9e) mag naar de allround finale.

Baan 2: Mijke Jansen wist net als vorig jaar op het juiste moment te pieken. Allround mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook Mijke behaalde het hoogste sprongpunt van haar baan, waarmee Tabitta 3 turnsters in de sprongfinale heeft die zichzelf als (gedeelde) eerste plaatsten.
Naast de allround finale en sprongfinale, plaatste Mijke zichzelf ook nog voor de brugfinale (3e).
Lotte Langerwerf  had een lastige voorbereidingsperiode, waardoor besloten moest worden aangepast te turnen. Met 40 punten zou ze een finaleplaats halen. Met 39.934 moet ze op ’n haartje na de finale missen.  Maar met een nieuw element op brug en een ruim verbeterde vloeroefening mag ze toch trots zijn.

In de middagwedstrijd kwamen Shadé van Oorschot en Donna van Wijgerden in actie bij de Jeugd N1. Er zijn in Nederland nog maar 20 turnsters die meedoen in dit hoge niveau.
Shadé turnde op brug succesvol een nieuwe oefening met reus voorover, deze leverde de 2e score op. Ook op sprong (7e), balk (7e) en vloer (6e) behaalde Shadé de toestelfinales.
Met plaatsing voor de allround finale (5e) en 4 toestelfinales haalt Shadé het hoogste haalbare aantal NK-tickets binnen.
Donna van Wijgerden turnde voor het eerst de 1,5 schroef achterover in de wedstrijd, mooi uitgevoerd. Hier en daar maakte ze kleine foutjes. Door op alle toestellen zeer gemiddeld te scoren mist ze net de toestelfinales in Ahoy. Wel plaatst Donna (13e allround) zichzelf ruimschoots voor de landelijke allround finale.

Op 22 mei komen de N2 turnsters van Tabitta nog in actie op de laatste halve finales.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


23-04-2016
 
 
GV Tabitta Wieringswerf
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)