Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Eerste tickets halve finales turnen verzilverd
 

 

Eerste tickets halve finales turnen verzilverd

De komende 3 weken staan er op de agenda van de turnbond de landelijke kwartfinales gepland. Dit weekend waren de eerste kwartfinales in Reusel. Op zondag 6 maart kwamen daar 6 Tabitta talenten in actie. Allemaal wisten ze een ticket naar de halve finale binnen te slepen! Als eerste kwamen de jeugdturnsters in niveau N2 (nationaal 2e niveau) in actie. Wendy Li, die afgelopen wedstrijden onverslaanbaar was, moest dit keer enkele foutjes incasseren. Op sprong liet zij echter wel een goede vooruitgang zien met de 2e score. Ondanks de foutjes kwam Wendy met haar allround 5e plaats nog steeds zeer dicht bij het podium.
Romy Poirters turnde een foutloze wedstrijd en behaalde met een superscore het 4e punt op de evenwichtsbalk. Met een persoonlijk puntenrecord eindigde ze op een nette 13e plaats. Op de andere baan turnden jeugdturnster Celeste Canaan een wedstrijd tegen andere deelneemsters. Voor Celeste en coaches een spannende wedstrijd, omdat zij voor het eerst een moeilijke nieuwe sprong (genaamd Tsukahara) ging maken. De adrenaline gaf Celeste vleugels, waardoor ze de sprong 2 keer tot stand kon uitvoeren. In de einduitslag steeg zij dit keer dan ook naar een 9e plaats.

Tabitta heeft 3 instappers (8-9 jaar) op het hoogste niveau N1.

Mara van der Heijden en Floor Melssen kwamen in Reusel in actie, nummer 3 Liz van Eijndhoven is later ingedeeld in Volendam. Mara liet zien op brug en balk een echte topper te zijn, respectievelijk 1e en 2e score van de wedstrijd. Op vloer bleven er met liespijn en slordigheid wat puntjes liggen, einduitslag prima op de 8e plaats.  De spannendste wedstrijd van het weekend was die van Floor. Er zouden 14 turnsters doorstromen en het zou erom hangen...

Op een klein foutje na op balk liet Floor alles zien wat ze kon, wat extra knap is een lang herstel van een gebroken spaakbeen en ellepijp. Met haar 13e plaats mag ze net als Mara naar de halve finale in Bergschenhoek. Als laatste verscheen Marilène Liem aan de start, bij de pupillen 1 N1. Komend uit een veel lager niveau laat ze iedere wedstrijd groei zien. Op balk kon ze de goede generale repetities uit de trainingen nog niet herhalen onder wedstrijddruk. Op brug ging het daarentegen boven verwachting goed. Op haar moeilijkste toestel scoorde Marilène ditmaal de hoogste score van iedereen.  Met een 12e plaats stroomt ze door naar de 1/2 finale in Wieringerwerf.
Komende weekenden komen er nog meer Tabitta turnsters in actie op de kwartfinales in Harlingen en Volendam. De coaches hopen dat er die weekenden nog meer turnsters zich gaan plaatsen voor de halve finales.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


06-03-2016
 
 
GV Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)