&

Tabitta Nederlandskampioenschap turnen

De Wolf dicht bij eremetaal Nederlands Kampioenschap turnen

Op 28 en 29 mei waren in Waalwijk de eerste landelijke finales van 2016.
Op zaterdag turnde Mees van Abeelen de landelijke finale in jeugd Niveau 3. Mees won op één van de halve finales goud en plaatste zich daarmee voor deze finale. In deze categorie zijn landelijk zeer veel deelneemsters, dus het behalen van de finale (top  36) is al een knappe prestatie.
Mees turnde een wedstrijd zonder grote fouten, ze eindigde op een knappe 15e plaats.

Op zondag-ochtend waren de allroundfinales voor de leeftijdscategorie pupil in het hoogste niveau N1. Tabitta was met vier pupillen 2 en één pupil 1 goed vertegenwoordigd in de finale.

Floor de Wolf startte de wedstrijd met sterke brug, balk en vloeroefening. Ondanks een val van de balk scoorde ze landelijk toch de 2e score op dit toestel.
Bij aanvang van het laatste toestel bleek ze er zo sterk voor te staan dat ze eigenlijk al vrij zeker leek te zijn van eremetaal…. Maar niemand had er rekening mee gehouden dat zowel Floor als een andere podiumfavoriet van turnschool Heerenveen dezelfde ongebruikelijke fout zouden gaan maken in de allerlaatste sprong van hun wedstrijd. De erepodium kreeg een verrassende wending en Floor moest dit NK genoegen nemen met de 7e plaats.
Sam Sieben (10e)  turnde een stabiele wedstrijd en behaalde haar persoonlijke doelen. Na hard werken toonde ze voor het eerst de streksalto van brug en behaalde de top 10. Op balk scoorde ze het allerhoogste punt, wat een mooie opsteker was voor over 4 weken, de toestelfinale balk in Ahoy. Mijke Jansen (17e) turnde een goede wedstrijd. Op brug toonde ze een hoge moeilijkheid. Op het onderdeel sprong , sprong ze er letterlijk en figuurlijk bovenuit. De hoogste score op dit toestel. Fenne van Haaren (20e) turnde een ontspannen finale met goede punten op de onderdelen sprong en brug.
Pupil 1 Marilène Liem startte haar eerste NK direct met een val bij haar balkopsprong. Ze herpakte zichzelf goed en turnde de rest van de wedstrijd foutloos uit. Na een promotie van maarliefst twee hele niveaus is haar landelijk 21e plaats een topprestatie.

In de middagwedstrijd kwam Mees van Abeelen nogmaals in actie. Ze had zich voor maarliefst 2 toestelfinales geplaatst bij Jeugd N3.  Bij het onderdeel sprong werd gekozen voor een gemakkelijkere sprong, resultaat 9e plaats.  Bij de toestelfinale brug zag de warming-up er veelbelovend uit. Tijdens de finale had Mees minder geluk en moest een fout incasseren. Ook een 9e plaats.
Volgend weekend zijn er weer landelijke finales in de niveaus N1 en N2, ditmaal in Tilburg.