Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta goed op dreef richting de finale
 

 

Tabitta goed op dreef richting de finale

Op zaterdag 25 en zondag 26 april waren in Amsterdam het tweede deel van halve finales turnen.
Dit leverden Tabitta weer 2 nieuwe finalisten en ook 4 toestelfinales op. Op 30 en 31 mei zijn in Leek de laatste landelijke halve finales voor de pupillen N1.

Op zaterdagmiddag was sporthal "Ookmeer" bomvol, omdat de gehele Nederlandse damestop turnen mocht aantreden.Terwijl de oranje senioren streden om een plekje in het team van de European games , streed jeugdturnster N1 Nienke Langenhuizen voor plaatsing voor het Nederlands kampioenschap in Ahoy. Nienke turnt in het hoogste niveau tussen turnsters van grote turncentra en liet zien op brug veruit de sterkste deelneemster te zijn. Nienke bemachtigde met een knappe 4e plaats haar NK ticket. Tevens mag ze in Ahoy deelnemen bij de landelijke top 8 per toestel, aan de toestelfinales sprong, brug en balk! De vloerfinale mistte Nienke maar op 0.2 punt,

Op zondag stonden er spannende halve finales op het programma.
Van de 24 turnsters per leeftijdsgroep waren er maar ongeveer 7 NK tickets te vergeven. Per toestel konden er maar enkel 2 turnsters een ticket verdienen voor de toestelfinale.

Romy Schepens, pupil 2 N3, startte deze wedstrijddag ijzersterk.
Ze turnde een foutloze meerkamp, die haar dan ook de bronzen medaille opleverde. Daarmee mag ze deelnemen aan de landelijke finale op 30 mei in het verre Leek.Als kers op de taart behaalde Romy een heel hoog punt voor haar sierlijke vloeroefening, die met een top 2 notering een van de schaarse tickets naar de toestelfinale opleverde.

Jeugdturnster Sylvana Obispo turnde in de middagwedstrijd.
Ze maakte deze wedstrijd enkele foutjes, waardoor een allroundfinale 3e divisie niet meer haalbaar was. Echter imponeerde Obispo de jury wel met haar prachtige vloeroefening op muziek, deze leverde een 4e plaats op.

Yenthe Ketelaars, junior Divisie3, sloot het wedstrijdweekend af.
Het was een zenuwslopende wedstrijd waarin Yenthe goede oefeningen liet zien. Ze eindigde op de 12e plaats, net niet genoeg om door te stromen naar de finale. 

Auteur Ingrid de Kort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


26-04-2015
 
 
Tabitta goed op dreef richting de finale
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)