Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta 3 Nederlandse Kampioenen
 

 

Tabitta sluit seizoen formidabel af met 3 Nederlandse Kampioenen

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni waren in Ahoy Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen turnen op het hoogste niveau.
Tabitta heeft na dit weekend maarliefst 3 Nederlandse Kampioenen in huis, ook veroverde de turnsters nog 2x zilver en 2x brons.


Op zaterdag mocht Floor de Wolf turnen het Districtsteam van Zuid Nederland.
Hier streed ze tegen de teams met jonge talenten van de andere 4 districten.
Het combinatieteam presteerde goed, ze behaalden achter het team uit Heerenveen een mooie 2e plaats.

Op zondag was Tabitta met ruim 75 supporters afgereisd naar Ahoy, voor de landelijke toestelfinales. Het was een zenuwslopende maar ook zeer succesvolle dag!
Jeugdturnster Nienke Langenhuizen sprong de sterren van de hemel en werd Nederlands Kampioen op sprong. De brugfinale was ontzettend spannend, tot de laatste turnster stond Nienke ruim aan kop. Echter was één turnster uit Almelo een haartje beter, maar mag Nienke ook zeer trots zijn met landelijk zilver.

Op de brug waren maar liefst 3 van de 8 finalisten bij de pupil 2 N1 lid van Tabitta.
Het was een spannende strijd. Donna van Wijgerden haalde alles wat ze kon uit de kast en werd hier de Nederlandse Kampioen 2015.
Shadé van Oorschot turnde ook een strakke oefening en pakte hier de bronzen bondsmedaille mee. Mees van Abeelen zat ook zeer dicht bij het podium, ze eindigde op een 5e plaats van de Nederlandse top.

Op balk turnde Shadé een zeer stabiele balkoefening met een puntenrecord in de N1 voor Tabitta. Deze score was helaas 0,034 te weinig voor een medaille, dat was jammer maar maakt de prestatie niet minder knap.

Mees van Abeelen turnde ook de balkfinale, ze moest helaas een val incasseren en eindigde op de 8e plaats.

Lieke van Hal is het sprongkanon van Tabitta. De scores deze sprongfinale lagen ongelofelijk dicht op elkaar, Lieke eindigde op de 7e plaats.

Bij de pupillen 1 N1 kwamen Floor de Wolf en Mijke Jansen in actie.
Floor behaalde na haar prachtige oefening op de evenwichtsbalk een monsterscore en werd hiermee dan ook de nieuwe Nederlandse Kampioen. Op brug maakte ze een foutje, waarmee ze toch nog knap 4e werd.

Mijke kon op de balk haar zenuwen niet in bedwang houden, maar daarentegen was ze zeer krachtig op de onderdelen sprong en vloer. Op sprong behaalde ze met de 3e plaats, haar eerste bronzen bondsmedaille. Op vloer maakte ze het spannend, ze eindigde met maar 0,1 punt van het podium.
Een wederom bijzonder succesvol seizoen voor Tabitta. Vijf Nederlandse Kampioenen, 4 zilveren en 2 bronzen bondsmedailles.

Iedereen blijft zich verbazen hoe zo´n kleine club uit Boxtel zoveel kan betekenen in het Nederlandse turnen.

Auteur Ingrid de Kort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


22-06-2015
 
 
Tabitta 3 Nederlandse Kampioenen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)