Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta Nederlands turn kampioenschap
 

 

Puck van Weert, 5 nationale medailles, twee keer Nederlands kampioen

Op 13 en 14 juni waren voor Nienke Langenhuizen en Puck van Weert de Nederlandse Kampioenschappen turnen.De turnsters, coaches en de vele Tabitta supporters reisden af naar Almelo.

Op zaterdag 13 juni turnde Puck (13 jaar) de allroundfinale van jeugd Divisie 1.
Ze turnde een foutloze wedstrijd en al snel leek de titelstrijd vooral tussen Puck en een turnster uit Roosendaal te gaan.Op sprong en vloer was Puck het sterkste, maar op brug en balk verdiende ze ondanks de foutloze oefening net te weinig punten voor de titel.
Met een ruime voorsprong op de nummer 3 mocht Puck met veel trots het allround zilver in ontvangst nemen.

Op zondag 14 juni kwam van Weert nogmaals in actie. Op alle 4 de turnonderdelen bij de top 8 horen is al bijzonder knap, maar ze maakte deze prestatie nog unieker. Ze startte de toestelfinales op het onderdeel balk. In tegenstelling tot zaterdag was ze dit keer veruit de sterkste op dit toestel, met 0.6 punt verschil mag Puck zichzelf Nederlands Kampioen balk 2015 noemen. Na de prijsuitreiking moest meteen de medaille af en ging de volledige focus naar Puck haar sterkste onderdeel, de vloer. Na de titel in 2014 en een prachtige oefening met veel flair, werd Puck ook Nederlands kampioen vloer 2015. Puck zat duidelijk in een flow en liet ook nog een prachtige sprong en krachtige brugoefening zien, tweemaal goed genoeg voor zilver. Vijf bondsmedailles in een weekend, een unieke prestatie die alleen Nienke in 2012 al eens behaalde.

Nienke Langenhuizen (11 jaar) turnde 14 juni de allround finale jeugd op het hoogste niveau, N1.  
Nienke startte op de brug, waar zij op de halve finale de hoogste score behaalde.
Ondanks een fraaie uitvoering kon zij door een val geen sterk openingscijfer neerzetten.
Op balk toonde Nienke veel moeilijke elementen, maar bij de laatste saltovorm viel ze van de 10 cm brede balk af.Door een sterk optreden op sprong en vloer werd Nienke 9e van de Nederlandse top.

Volgend weekend zal Nienke in het grote Ahoy op 3 toestelfinales in actie komen.

Auteur Ingrid de Kort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


14-06-2015
 
 
Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)