Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Turnen Tabitta
 

 

Nieuwe turnseizoen Tabitta geopend!

Op zaterdag 7 november waren de Open Tilburgse Kampioenschappen. Dit eerste toernooi viel dit jaar erg vroeg in het seizoen. Sommige turnsters waren er al klaar voor en voor andere was het een mooi meetmoment om te kijken waar de grootste leerpunten liggen. Er werden 9 medailles behaald door Tabitta.

Vanuit de B-selectie turnde de turnsters in niveau N2 en N3.
Voor de jongste categorie "instap" was het hun allereerste toernooi, erg spannend dus. Roelie de Bie (12e) en Tasnim Bezbiz (16e ) zette hun beste beentje voor en lieten ze geconcentreerd hun nieuwe oefeningen zien. Esmee Komen, pupil 1 N2, maakte een kleine misser op sprong. Bij turnen krijg je dan helaas direct 0 punten. Ondanks deze tegenvaller herpakte ze de wedstrijd knap en behaalde het hoogste punt op brug en eindigde op de 13e plaats.Bij de jeugd N3 turnden Romy Schepens, Mees van Abeelen, Guylene Brunemann en Luna Ketelaars. Romy liet zien wat ze waard is, Ze draaide een stabiele meerkamp en mocht dan ook terecht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mees (4e) eindigde net naast het podium, maar wist wel de hoogste brugscore neer te zetten. Guylene (6e) excelleerde op de balk, met een 14.15 liet zij iedereen op ruim een half punt achterstand op dit toestel. Luna (11e) turnde sinds een lange tijd wegens blessure weer een volledige meerkamp.

Vanuit de A-selectie turnde iedereen t/m 11 jaar.
Voor kleine instappers Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden de allereerste wedstrijd, ze turnden in het hoogste niveau N1. Ze eindigden op een mooie 2e en 3e plaats.
Marilène Liem, pupil 1 N1, turnde haar eerste wedstrijd voor Tabitta en werd 2e.
Ze heeft haar eerste jaren geturnd bij Wilskracht in Nederweert.
Ze is nog bezig met een inhaalrace om van bijna het laagste naar het hoogste niveau te promoveren, maar liet zien al een enorme progressie geboekt te hebben.

Bij de pupillen 2 N1 kwamen 5 Tabitta-turnsters in actie.
Fenne van Haaren turnde al de volledige meerkamp en werd 2e.
Sam Sieben (3e), Floor de Wolf (4e) en Lotte Langerwerf (5e) lieten op sprong, balk en vloer zien al goed op weg te zijn. De brugoefening is nog niet wedstrijdklaar, hierop is daarom nog geen score behaald. Mijke Jansen (6e) turnde door een blessure alleen brug volledig mee, ze scoorde hiermee wel het hoogste cijfer.
Bij de jeugd N1 kwamen ShadĂ© van Oorschot (1e) en Donna van Wijgerden (2e) in actie.
Zij trokken de aandacht van het publiek door het moeilijke programma met hoog niveau dat ze turnden. In Zuid Nederland hebben ze nog geen tegenstanders, maar ze behaalde nette scores zo vroeg in het seizoen.
Bij jeugd N2 turnden Wendy Li, Celeste Canaan en Romy Poirters voor Tabitta.
Ondanks 2 vallen mocht Wendy dankzij haar ijzersterke balkoefening met losse radslag het brons in ontvangst nemen. Ook Celeste (9e) turnde niet vlekkeloos, maar liet net als Wendy wel een knappe losse radslag op de 10 cm brede balk zien. Romy (10e) turnde op brug haar volledige programma en op de andere toestellen wegens blessure aangepast.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


07-11-2015
 
 
Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)