Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Landelijke 1/8 finale: twee keer goud voor Tabitta !
 

 

Landelijke 1/8 finale: twee keer goud voor Tabitta ! 

Op 7 en 8 februari waren de eerste landelijke turnwedstrijden, de 1/8 finales. Turnsters uit het hele land uit de hoogste niveaus N1 en Divisie 1 kwamen allen afgereisd naar Eindhoven. Het was een succesvol weekend voor Tabitta. Er werden 3 medailles gewonnen en alle A-selectie turnsters stromen door naar de 1/4 finales!

Op zaterdag ochtend eindigde bij de pupillen 1 N1 Floor de Wolf en Mijke Janssen op de 7e en 12e plaats. 
Beide turnsters turnden een goede wedstrijd met op balk nog ruimte voor verbetering.
Op de andere baan turnden tegelijkertijd de pupillen 2 N1. De elegante Shadé van Oorschot turnde daar een foutloze meerkamp en legde, achter een Heerenveens clubgenootje van Epke Zonderland, beslag op de zilveren medaille. Donna van Wijgerden turnden met name een sterke brugoefening, ze werd 8ste.
In de middag kwam Nayla Aarts bij jeugd N2 in actie. Dit nieuwe Tabittalid liet zien weer veel progressie geboekt te hebben, goed genoeg voor de 10e plaats.

Zondagochtend 8 februari was bijzonder spannend voor Tabitta.
In deze ronde turnden er 3 Tabitta turnsters die op de districtsfinale nog onvoldoende punten hadden behaald, voor hen was het de laatste kans om dit jaar nog door te kunnen stromen naar de volgende landelijke wedstrijden.
De pupillen 1 N1 van Tabitta scoorden opvallend goed op brug, Lotte Langerwerf werd allround 8ste en Fenne van Haaren verrassend 10e.
Bij de pupillen 2 N1 liet Lieke van Hal een mooie meerkamp zien, goed genoeg voor een 5e plaats. Mees van Abeelen eindigde ook hoog, op de 7e plaats.
Het was, met name voor Romy Poirters (10e) en Celeste Canaan (16e), tot de laatste minuten spannend of ze de puntenlimiet gingen halen.
Het was een hele opluchting toen Fenne, Romy en Celeste alle 3 hun 1/4 finale tickets hadden veiliggesteld door 36 punten bij elkaar te turnen.

In de middag kwamen Nienke Langenhuizen en Puck van Weer in actie.
Nienke turnde in het hoogste niveau, jeugd N1, al tegen alle topturnsters van haar leeftijd die er zijn in het land.
Ondanks het feit dat de meeste concurrenten veel meer uren trainen in turnscholen ver weg en ze zelf ook nog wat foutjes maakte, was ze zo sterk dat ze de wedstrijd toch met 2 punten verschil won.
Ook Puck had nog wat foutjes tijdens haar brug en balk oefening, maar door haar moeilijke programma met hoge uitgangswaardes en haar superoefening op vloer werd ook zij knap eerste. Een bijzondere prijsuitreiking dus, met op dit hoge niveau zowel bij baan 1 als baan 2 Boxtelse talenten op het hoogste podium! 

In de avond kwamen de senioren Divisie 1 in actie, Madelief Hobbelen en Eva Roos hadden de puntenlimiet al eerder behaald en turnden wegens blessureherstel maar deels mee. Wel turnde Madelief nog een opvallende nieuwe sprong die je nationaal niet zo vaak ziet, de "kadettesprong" met draai op de evenwichtsbalk.  

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


08-02-2015
 
 
Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)