Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

GV Tabitta
 

 

25 medailles in één weekend voor Tabitta!

Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari reisden vele turnclubs af naar Mierlo. Hier werden de regiofinales N3 en Divisie 3 gehouden en de toestelfinales N1, N2 en divisie 1. De clubkleuren van Tabitta waren in overvloed aanwezig, en niet zonder succes! Op zaterdag 31 januari was het een spannende wedstrijd voor veel turnsters van de B-selectie. In de grote groepen turnsters werd er gestreden voor de tickets voor de landelijke halve finales. Er werden 3 tickets voor de halve finale behaald en met als kers op de taart een zilveren medaille voor Romy Schepens.
Bij pupil 1 N3 deden Benthe de Bresser en Lisa van der Schoot goed hun best, ze eindigde op de 21e en 29e plaats.

Bij pupil 2 N3 turnde Romy Schepens een topwedstrijd. Ze was maar 0.075 punt verwijderd van goud.  Ze behaalde een 2e plaats met een foutloze meerkamp, bijzonder knap met 31 tegenstanders. Guylene Brunneman, gepromoveerd uit een lager niveau, hield zich knap staande met de 12e plaats. Nova van Kempen moest helaas haar wedstrijd voortijdig beëindigen wegens blessure. Bij jeugd divisie 3 turnden Sylvana Obispo en Tess Voets. Sylvana turnde een goede wedstrijd met als uitschieter een 7e plaats op balk,daarmee verdiende ze terecht een ticket voor de landelijke 1/2 finale. Ook Tess liet een hele goede balk zien, maar verloor wat punten op brug, ze eindigde als 22e.
Bij junior divisie 3 turnden Yenthe Ketelaars en Jade Roovers. Yenthe turnde een stabiele maar zenuwslopende wedstrijd, met haar 15e plaats mag ze met haar hakken over de sloot naar de halve finale. Jade behaalde maarliefst de 4e score op brug! Door een misser op balk was haar 28ste plaats helaas niet voldoende om door te stromen.
Op zondag 1 januari waren de regionale toestelfinales voor de A-selectie en ook de jongste talenten, Summer van der Hurk en Esmee Komen, van de B-selectie. Dit is een finale waar de beste turnsters per toestel tegen elkaar zouden strijden. Tabitta nam succelvol deel aan deze finales met een grote groep van 17 turnsters en ging met maarliefst 24 medailles naar huis!

Instap N2:
Brug:    1e Summer van der Hurk
Balk:     3e  Esmee Komen
Pupil 1 N1:
Sprong:  1e Floor de Wolf, 3e Mijke Jansen
Brug:      1e Floor de Wolf, 2e Lotte Langerwerf
Vloer:      2e Mijke Jansen, 3e Floor de Wolf
Pupil 2 N1:
Sprong:    2e Lieke van Hal
Brug:       1e Lieke van Hal, 2e Donna van Wijgerden, 3e Mees van Abeelen
Balk:       1e Lieke van Hal, 2e Shadé van Oorschot, 3e Donna van Wijgerden
Vloer:      1e Shadé van Oorschot, 2e Mees van Abeelen, 3e Lieke van Hal
Jeugd Divisie 1:
Brug:       1e Puck van Weert
Balk:        2e Puck van Weert
Vloer:      1e Puck van Weert
(sprongfinale ging helaas niet door, omdat Puck haar tegenstanders geen finale behaalden)
Senior Divisie 1:
Sprong:    1e Eva Roos
Balk:         3e Eva Roos
Vloer        3e Eva Roos
Nienke Langenhuizen turnde vanwege het gebrek aan voldoende tegenstanders in haar hoge niveau buiten mededingen. Ze mocht dus niet strijden voor medailles, maar gaf een mooi visitekaartje af voor het Brabantse turnen. Ze turnde 4 nieuwe moeilijke elementen, waarbij alle ogen gespannen op haar waren gericht en er hard applaus was.01-02-2015
 
 
GV Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)