Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

1e voorwedstrijd Tabitta
 

 

1e voorwedstrijd Tabitta, brons voor turnster Romy Schepens
.
Op zaterdag 12 en zondag 13 december begon in Weert voor de N2 en jeugd N3 turnsters van Tabitta het officiƫle wedstrijdseizoen. Tijdens deze voorwedstrijd start de afvalrace richting het Nederlands kampioenschap. Meteen werd ook de eerste medaille behaald, een 3e plaats voor Romy Schepens.
In januari is de 2e voorwedstrijd, daar zal de doorstroming bekend worden.

Debutanten Tasnim Bezbiz en Roelie de Bie lieten zien dat ze vooruit waren gegaan ten opzichte van vorige oefenwedstrijd. Ze waren erg aan elkaar gewaagd, waar Tasnim wat hoger scoorde op balk scoorde Roelie hoger op sprong. Ze eindigde op een respectievelijke 21e en 22e plaats in de categorie instap N2 (nationaal niveau 2).
Esmee Komen nam revanche. Waar ze vorige wedstrijd een sprongpunt mistte liet ze nu zien op alle 4 de toestellen hoog te kunnen scoren. Op brug behaalde ze zelfs de 2e score. Esmee eindigde op een knappe 4e plaats bij de pupillen 1 N2.

Bij jeugd N3 was Tabitta goed vertegenwoordigd met 4 deelneemsters.
Net als vorige wedstrijd liet Romy Schepens zien weer hoge ogen te gooien op balk en vloer.
Haar stabiele turnen resulteerde in een mooie bronzen medaille.
Mees van Abeelen behaalde door een goede uitvoering de hoogste vloerscore van de gehele wedstrijd, allround eindigde ze als 6e. Luna Ketelaars liet een strakke balkoefening zien, die hielp haar naar een allround 13e plaats. Guylene Brunneman (15e plaats) was al een week niet fit, ondanks dat toonde ze mentaliteit door toch mee te doen.

Van de A-selectie kwamen er ook 4 jeugdturnsters N2 in actie, ze turnde een oefenwedstrijd die nog niet meetelde voor doorstroming. Wendy Li scoorde op 3 toestellen wederom hoge scores, ze eindigde op de 4e plaats. Op sprong had ze graag een moeilijke tsukahara laten zien, maar door een misser de laatste training schuift dit doel een wedstrijd op.
Romy Poirters (6e plaats) kon zich vanwege blessures niet optimaal voorbereiden op de wedstrijd, maar met name op vloer liet zij toch een flinke vooruitgang zien. Celeste Canaan behaalde ondanks een val toch knap de 4e score op balk, allround werd ze 8e.

Auteur Ingrid de Cort
Meer tabitta turn nieuws >>>>


13-12-2015
 
 
1e voorwedstrijd Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)