Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

NK medailles voor Tabitta
 

 

Zonder topsportfaciliteiten weer drie NK medailles voor Tabitta

Het weekend van 14 en 15 juni vond het tweede deel van het NK turnen plaats in Hoofddorp. Voor turnvereniging Tabitta uit Boxtel wederom een zeer succesvol weekeinde. Maar liefst 3 van de 13 Tabitta-turnsters wisten hun plaatsing voor het NK om te zetten in een medaille. Shadé van Oorschot en Puck van Weert behaalden allebei brons op de het allerhoogste niveau tijdens de meerkamp. en Madelief Hobbelen (1e divisie) won het zilver op vloer. Floor de Wolf en Sarie Bleumink (N2) misten beiden op een haar na het brons op respectievelijk sprong en balk. Shadé van Oorschot (pupil 1 N1) won met een totaalscore van 51.933 de bronzen plak na een prachtige stabiele wedstrijd. Met name op balk liet zij het grootste deel van de concurrentie achter zich. Des te knapper, omdat Shadé pas een jaar op het hoogste niveau turnt. Vorig jaar turnde zij bij haar oude vereniging maar liefst 4 niveaus lager.

Ook het (gedeelde) brons voor Puck van Weert (jeugd 1 N1) was een bijzondere medaille. Het was voor het eerst dat Tabitta een turnster van deze leeftijd op het hoogste niveau op het NK had gebracht. Haar concurrentie traint gemiddeld het dubbele aantal uren dat bij Tabitta mogelijk is, met bovendien veel betere faciliteiten. Puck turnde drie foutloze oefeningen waarbij ook zij vooral door balk een voorsprong pakte. Op vloer liet ze wel een puntje liggen, maar over het geheel maakte ze een zeer sterke indruk. Met het totaal aantal van 50.925 punten zat ze haar concurrentie dicht op de hielen. Madelief (senior 1e divisie) betrad met haar zilveren medaille op vloer voor het derde jaar op rij het NK podium: na twee keer goud dit keer dus het zilver. Tevens behaalde ze de 9e plaats in de meerkamp, goed genoeg voor een plaatsje in de Ahoy cup op 22 juni. Daar zullen de beste junioren en senioren van de 1e en 2e divisie tegen elkaar strijden om een eenmalig plekje in de eredivisie. Bij de finale pupillen 1 N1 liet Tabitta was het resultaat op voorhand al indrukwekkend: met maar liefst 7 turnsters op het hoogste niveau de finale (top 36) behalen. Naast het brons voor Shadé van Oorschot waren de overige uitslagen voor de meerkamp: Wendy Li 8e , Donna Wijgerden 16e, Lieke van Hal 17e, Tess Verberk 25e, Mees van Abeelen 29e, Celeste Canaan 32e.

De toestelfinales voor deze groep volgen komend weekend in Ahoy. In de ander categorieën waren de uitslagen als volgt. Nienke Langenhuizen (pupil 2 N1) kwam minder dan een punt tekort voor het podium. Ze deed wat ze kon en werd met 51.416 knap 5e in dit sterke deelnemersveld in de topsport. Floor de Wolf (instap N1) sloot haar eerste wedstrijdseizoen af met een 13e plaats. Nadat beide turnsters dit seizoen een niveau zijn gepromoveerd eindigde Sarie Bleumink (jeugd 1 N2) 12e en Eva Roos (senior 1e divisie) 32e. In totaal heeft Tabitta dit jaar 16 turnsters afgevaardigd naar het NK: het grootste aantal in de geschiedenis van de vereniging. Tot nu toe resulteerde dit in 5 medailles: naast de zilveren en de beide bronzen medailles van afgelopen weekeinde waren dat vorige maand al twee medailles voor Roos van Bommel (senior 2e divisie): goud op brug en brons op de meerkamp. Komend weekend volgt het derde en laatste deel van het NK, met nog weer nieuwe medaillekansen. De beste turnsters mogen dan aantreden in Ahoy tijdens de NK voor de eredivisie.

Auteur Rachel Verweij
Meer Tabitta turn nieuws >>>>


15-06-2014
 
 
NK medailles voor Tabitta
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)