Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Medailleregen Tabitta kersttoernooi Nijmegen
 

 

Medailleregen Tabitta kersttoernooi Nijmegen

Op zaterdag 27 december en zondag 28 december reisden de Tabitta turnsters af naar het kersttoernooi in Nijmegen. Een groot landelijk toernooi waar de jongste turnsters in teamverband turnden en de oudere turnsters toestelfinales.

De B-selectie turnsters openden het toernooi succesvol.
Juniorturnster divisie 3 Jade Roovers deed een vlekkeloze brug en werd van de 15 junioren trots eerste. In dezelfde categorie nam Yenthe Ketelaars de bronzen plak op balk mee naar Boxtel. Tabitta was sterk op balk, want na Yenthe eindigde steeds met maar 0,1 punt verschil opvolgend ook Jade Roovers en Maite Ahsmann. Ook jeugdturnsters Tess Voets en Sylvana Obispo zetten hun beste beentje voor, Tess miste hier op een haar na de medailles op brug.
Bij de onderbouw was er prijs voor het team van Romy Schepens, Guylene Brunneman en Lisa van der Schoot. Mede dankzij de hoogste score van Schepens op vloer werd dit team derde. In dezelfde categorie eindigden het team van Fleur Boom, Benthe de Bresser en Nova van Kempen op de 6e plaats.
Het jongste team van Tabitta met Summer van de Hurk, Esmee Komen en Oisterwijkse gastturnster Jeske Jansen eindigde op de 5e plaats. Opvallend was daar dat Summer, die de turngenen van haar moeder heeft, zo stevig als een huis op de balk stond en daarmee een van de hoogste scores van alle deelneemsters behaalde .

Bij de A- selectie was er, ondanks de uitval van sterke troef van Oorschot op 3 toestellen, eveneens een bronzen medaille voor Mijke Jansen, Shadé van Oorschot, Lieke van Hal en Donna van Wijgerden in het hoogste niveau, pupillen Nationaal 1. 
In ditzelfde niveau lieten ook de andere Tabitta turnsters vooruitgang zien, team Floor de Wolf, Lotte Langerwerf, Wendy Li en Luna Ketelaars werd 5e en team Fenne van Haaren, Celeste Canaan, Mees van Abeelen en Romy Poirters werd 7e.
Opvallende hoge scores deze wedstrijd waren de balkpunten van Lieke en Floor en ook de score van sprongkanon Mijke.

Bij de bovenbouw nam jeugdturnster in niveau 2 Floor van Ingen ruimschoots het goud mee op brug. In dezelfde categorie miste Nayla Aarts uit Best, sinds kort Tabitta lid, net het podium op vloer.
Jeugdturnster Nienke Langenhuizen turnde in het hoogste niveau "jeugd Nationaal 1", helaas zijn turnsters in dit hoge niveau schaars en moest ze dit toernooi zonder tegenstanders turnen. Echter zorgde haar deelname toch voor een mijlpaal, Nienke turnde aan het einde van haar brugoefening als eerste Tabitta turnster ooit een huizenhoge dubbele salto.
Eerste divisie turnster Puck van Weert stond op scherp. Ze turnde een vrijwel foutloze meerkamp en liet iedereen versteld staan door bij alle 4 de toestellen het goud te veroveren. Met name op vloer liet Puck door nieuwe combinaties een extreme moeilijk moeilijkheidsscore van 5,1 zien, dat zou zelfs bij de senioren nog de hoogste moeilijkheid zijn geweest.
Senioren 1e divisie Madelief Hobbelen en Eva Roos hadden zich door blessures niet goed kunnen voorbereiden op dit toernooi. Ondanks de minimale voorbereiding scoorde Madelief met grote aanpassingen nog een hoge score op haar sterke onderdeel, vloer. Eva behaalde zelfs een persoonlijk puntenrecord op vloer en won daarmee dan ook terecht de gouden plak in dit sterke veld.

Auteur Ingrid de Cort
Meer Tabitta turn nieuws >>>>


27-012-2014
 
 
Medailleregen Tabitta kersttoernooi Nijmegen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)