Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta turnsters  6 medailles
 

 

Laatste voorwedstrijd leverde Tabitta turnsters  6 medailles op

De laatste voorwedstrijd van het seizoen voor niveau N2 leverde Tabitta 6 medailles op, in een strijd met turnsters uit heel Zuid-Nederland. Bovendien behaalden vijf turnsters plaatsen voor de Brabantse toestelfinales, die komend weekend plaatsvinden in Valkenswaard. Bij de jongste turnsters won Floor van Ingen het zilver en behaalde, net als in de vorige voorwedstrijd, het hoogste punt op balk. Ook won ze plaatsen voor drie toestelfinales. In de categorie jeugd 1 won Sarie Bleumink het brons, mede dankzij een overslag met hele draai om de lengte-as: een sprong die tijdens de wedstrijd voor het eerst lukte. Ook behaalde Sarie het hoogste punt op brug, en een plaats in alle toestelfinales.

Bij de turnsters die weer een jaartje ouder zijn, categorie jeugd 2, behaalde Zoë Timmermans toestelfinales op sprong, brug en vloer. In haar brugoefening had ze maar liefst twee nieuwe onderdelen verwerkt, die beiden lukten. Maite Ahsmann behaalde een toestelfinale op balk; een knappe prestatie daar ze ziek was. Bij de senioren stond Roos van Bommel gedurende de hele wedstrijd aan de leiding. In de laatste ronde moest ze helaas een turnster uit Zeeland voor laten gaan maar behaalde een prachtige zilveren plak. Ook alle toestelfinales mag ze straks turnen. Pien Vorstenbosch turnde ondanks een fikse voetblessure voldoende punten bij elkaar om door te stromen naar de landelijke kwartfinale.

Tegelijk vonden in Brussum de regiokampioenschappen plaats voor de 6e divisie. Shianne van Mierlo behaalde mede dankzij een hoge brugscore het zilver, en Lisa van den Oetelaar ging er met het brons vandoor. Lisa behaalde het hoogste punt op balk. Een geweldig resultaat!

Auteur Rachel Verweij
Meer tabitta turn nieuws >>>>


18-01-2014
 
 
Tabitta turnen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)