Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Zes Tabitta teams geplaatst voor NK turnen
 

 

Zes Tabitta teams geplaatst voor NK turnen

Op zaterdag 2 en zondag 3 november deed Tabitta met 7 teams mee aan de landelijke kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap teams. De wedstrijd is extreem vroeg in het seizoen en dus een mooie test om te kijken waar de turnsters staan. Maar liefst zes teams plaatsten zich verrassend voor de Nederlandse finales op 15 en 16 november in Amsterdam.

Op zaterdag 2 november turnden 3 teams pupillen 1 in het landelijk hoogste niveau, de N1. Ondanks de vele knappe elementen op balk kwam deze wedstrijd op dit toestel duidelijk nog veel te vroeg, er vielen zeer lage scores waardoor het een lastige klus werd om kwalificatie, het behalen van 80 punten, af te dwingen. Twee van de drie Tabitta teams haalden gelukkig toch de puntengrens wel en dus een finaleplaats.
Op zondag 3 november turnden de overige teams. Bij Pupil 2 N2 had Tabitta een mixteam samen met 2 turnsters van HT'35 Helmond. Er werden nog wat foutjes gemaakt, maar het eindresultaat was goed. Ze werden 3e van de 5 teams. De nummers 1 en 2 waren een stuk sterker, maar voor het NK kan dit team gaan proberen de 3e plaats vast te houden.
De Tabitta jeugd in supplement D bleek goed in vorm te zijn, op brug behaalde dit team vooral goede scores. De einduitslag was even spannend, maar ze werden 8e van de 15 teams en mogen daarmee ook mee naar Amsterdam.

In het allerhoogste niveau Pupil 2/jeugd N1 maakten Tabitta net 2 turnsters een Brabants mixed team samen 1 turnster van Alianza Waspik en 1 turnster van K&K Tilburg. Dat bleek een enorm groot succes te zijn. Op alleen al het onderdeel vloer was er een verschil van 5 punten op de tegenstanders. Met in het totaal een reuzengat van 11 punten verschil op de nummer 2 werden ze eerste. Ze zijn dus een serieuze titelkandidaat om in Amsterdam Nederlands kampioen in het hoogste niveau te worden!
De ervaren senioren van Tabitta turnden in supplement B. Dit team straalde veel overtuiging en wilskracht uit, met name op brug en vloer lieten ze zien erg sterk te zijn. Ze hebben zichzelf als 2e voor de finale geplaatst, waarmee ze wellicht podiumkansen maken tussen de 12 beste seniorenteams komend NK?

Bron Tabita turnen
Auteur: J van Weert
Meer Tabitta nieuws >>>>


03-11-2013
 
 
Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)