Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Toppers in Leek
 

 

Tabitta hard op weg om een nationale topclub te worden

De laatste van de 3 halve finales was ook meteen degene die het verste weg was. Maar liefst 240 kilometer rijden naar Leek in Groningen. Tabitta liet merken dat het een club is om rekening mee te houden. 10 turnsters streden in de ere- en eerste divisie om een plaats in de finale. Voor 7 van hen is het gelukt om de finale te bereiken. Luna Ketelaars, Wendy Li, Luna Dupont, Lieke van Hal, Mees van Abeelen, Madelief Hobbelen en Floor van Ingen mogen deelnemen in de finale. Floor haalde een hele knappe 3e plaats in haar wedstrijd. Puck van Weert en Nienke Langenhuizen waren al geplaatst voor de finale. Nienke Langenhuizen won haar wedstrijd en liet nog maar eens zien dat een landstitel zeker tot de mogelijkheden behoort.

Met de spiksplinternieuwe wedstrijdpakjes stalen de turnmeiden uit Boxtel de show. You never get a second chance to make a first impression. Nou, die indruk hebben ze zeker achtergelaten. En dat was zeker niet alleen om de turnpakjes. Dikke complimenten aan de trainingsstaf die onder leiding van Ingrid de Cort de wedstrijdturnsters op zo'n hoog niveau heeft weten te brengen.

In de N1-divisie was het voor de instappers knokken voor een plaats in de finale. Met 8 talenten een ongekend grote groep en een bijna onbegonnen taak om iedereen in de finale te krijgen. Celeste Canaan en Romy Schepens lukte het om op een wedstrijd voor het eerst een reuzenzwaai te maken op brug. Romy liet een enorme vooruitgang zien op vloer en dat zorgde voor dat ze als reserver staat voor deĀ  toestelfinale op vloer en mede daardoor werd ze ook reserve voor de finale meerkamp.
Tess Verberk had pech. Op sprong verschoof bij de landing de bovenste landingsmat wat resulteerde in een val. Daardoor miste ze directe plaatsing in de finale op een haar. Reserve op de meerkamp.
Luna Ketelaars turnde een stabiele wedstrijd en met een 6e punt op burg plaatste zij zich direct voor de finale.
Lieke van Hal en Mees van Abeelen turnden goede wedstrijden en haalden beide de finale.
Een verrassende plaatsing was het voor Luna Dupont. Met een liesblessure en een gekneusde vinger lukt het Luna toch om de finale te halen.
Wendy Li scoorde een onverklaarbaar laag punt op brug, maar de Boxtelse liet zien dat ze uit het juiste hout gesneden is. Met toestelfinales op vloer en sprong (hoogste score) haalde Wendy uiteindelijk toch de finale.

Ook in de N1 kwamen Puck van Weert en Nienke Langenhuizen uit. Deze twee dames hadden zich al geplaatst voor de finale in een eerdere wedstrijd. Dus deze wedstrijden konden ze vrijuit turnen.
Voor Puck van Weert begon de wedstrijd rommelig. Door een misverstand begon ze in te turnen op sprong. Ze moest echter beginnen op balk. Een beetje stress, maar toch goed opgepikt. Met een persoonlijk puntenrecord kan ze terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
Nienke Langenhuizen onderstreepte haar titelaspiraties nog maar eens. Ze scoorde veruit het hoogste punt op vloer en liet op elk toestel prima oefeningen zien.

In de eerste divisie moesten Madelief Hobbelen en Floor van Ingen het laten zien dat ze bij de besten van Nederland horen.
Floor van Ingen turnde met meer overtuiging en uitstraling dan anders. Op brug lukte de reuzenzwaai voor het eerst en de overige toestellen gingen ook prima. Resultaat: toestelfinales op brug, balk en vloer en een dikverdiende 3e plaats.
Bij de junioren is het dringen geblazen voor een finaleplaats. Plaatsing voor Madelief Hobbelen werd pas op het allerlaatste moment een feit. Madelief scoorde een ongekend hoge score op vloer, 13.233 met een D-score van 5.0.

Met in totaal 13 finaleplaatsen (en 4 reservers) op de meerkamp voor de hele wedstrijdgroep is Tabitta hard op weg om een nationale topclub te worden.

Bron Tabita turnen
Auteur: J van Weert
Meer Tabitta nieuws >>>>


21-04-2013
 
 
Toppers in Leek
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)