Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta blinkt uit met tien medailles op de regiofinales
 

 

Tabitta blinkt uit met tien medailles op de regiofinales

Het turnseizoen is weer in volle gang: op 15 en 16 december vonden in Eindhoven de regionale finales plaats. Turnsters uit de regio Brabant Oost (en in sommige categorieën ook uit Limburg) streden met elkaar om toegang tot de landelijke kampioenschappen.
Voor Tabitta kwamen 28 turnsters in actie; zij behaalden samen maar liefst tien podiumplaatsen, waarvan drie gouden medailles.

De drie regiokampioenen turnen allemaal op het allerhoogste niveau (N1). Het waren: 
Shadé van Oorschot (pupil 1), Nienke Langenhuizen (pupil 2) en Puck van Weert (jeugd).
Alle 3 turnden ze een sterke wedstrijd. Nienke zwaaide haar handstand op de hoge ligger te krachtig op en moest een val incasseren. Toch bleef ze haar concurrenten verschillende punten voor. Puck liet zien gegroeid te zijn: ze turnde een bijzonder moeilijke losse radslag (radslag zonder handen) op de 1.25 meter hoge balk. 
Ook Shadé liet een ongekende vooruitgang zien. Vorig seizoen turnde ze bij haar oude vereniging nog op het laagste regionale niveau, nu turnt ze landelijk op het hoogste niveau. Ze maakte zo een sprong van maar liefst 4 divisies omhoog. Haar eerste regiofinale in de topsport bekroonde ze meteen met een regiotitel.  
Zilver was er voor Floor de Wolf (instap N1), Wendy Li (pupil N1) en Floor van Ingen (pupil N2)
Waar een score rond de 13 normaliter al zeer hoog is, behaalde van Ingen een monsterscore van 15.350 voor haar balkoefening.  
Brons was er voor Tessa Sanders (instap N1), Lieke van Hal (pupil N1), Sarie Bleumink (jeugd N2) en Madelief Hobbelen (senior eerste divisie). Zoë Timmermans (jeugd N2) en Lotte Langerwerf (instap N1) kwamen zeer dicht bij het podium. Beiden eindigden op een 4e plaats.

De turnsters op het hoogste niveau hebben zich hiermee allemaal geplaatst voor de landelijke achtste finales in Wieringerwerf. Ook behaalden deze turnsters samen 34 toestelfinales. De N2 en tweede divisie turnsters komen in januari nogmaals regionaal in actie, waar ook zij toestelfinales kunnen behalen.

Ook de Tabitta turnsters van de B selectie lieten zien goed in vorm te zijn en lieten veel verbetering zien t.o.v. de vorige wedstrijd. Er kwamen 9 turnsters in actie. De jongste turnstertjes, de instappers, waren vooral erg sterk op sprong waarbij Benthe de Bresser het hoogste punt behaalde. Lisa van der Schoot behaalde een erg hoog punt op balk, een 12,900.
Ook bij de oudere turnsters werden hoge scores behaald: zo scoorde Yenthe Ketelaars (jeugd D) het één na hoogste punt op balk, een 11,950.

Auteur Rachel Verweij


16-12-2013
 
 
Tabitta tien medailles op de regiofinales
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)