Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Succesvolle start halve finales Tabitta turnvereniging
 

 

Succesvolle start halve finales Tabitta turnvereniging

Voor de turnsters van Tabitta worden de halve finales in een drieluik afgewerkt. Verspreid over het hele land gaan de hoogste divisies strijden om een plaatsje bij de 36 beste turnsters van Nederland, de finale. Afgelopen zondag was het de beurt aan de eerste lichting van de wedstrijdturnsters van Tabitta, Waddinxveen was het podium. De 6 Boxteles turnsters zorgden voor een eerste succesvolle zondag. Luna van den Heuvel, Eva Roos en Roos van Bommel hebben een finaleplaats bemachtigd in de meerkamp. Roos van Bommel miste op een haar na de eerste plaats en werd tweede bij de senioren.

Luna van den Heuvel en Wies Adams mochten het spits afbijten. Van de 24 deelneemsters (96 nog overgebleven landelijk) zouden er maar 9 doorgaan naar de finale. Erg spannend dus! De meiden lieten zien in topvorm te zijn. Wies Adams scoorde de 6e plaats op de brug en liet een prima sprong zien op de pegasus, 13.2 punten. Wies scoorde uiteindelijke een 13e plaats.
Het lukte Luna van den Heuvel wel om een finaleplaats te halen. Door constant te turnen behaalde zij de 8e plaats en daarmee een stroomt ze door naar de landelijke finale.

Bij de instappers N2 was het Fleur Smulders die, in haar eentje, het op moest nemen tegen de overige 23 deelneemsters. Plaatsing voor de finale was erg moeilijk. Voor de 180 instappers in de verschillende halve finales zijn maar 36 finaleplaatsen beschikbaar. Alleen de eerste 5 kwamen in aanmerking voor een finaleplaats. Door haar armbreuk in het begin van het seizoen had Fleur een behoorlijke trainingsachterstand, maar dat deerde Fleur niet. Met een 11e plaats had ook Fleur een prima prestatie neergezet.

Eva Roos liet zien dat ze flinke vooruitgang heeft geboekt om het onderdeel brug. Voorheen een struikelblok, nu met de moeilijkste oefening als eerste geplaatst in de toestelfinale. In de meerkamp werd Eva 7e en ook zij mag door naar de landelijke finale. Verder is Eva nog reserve op sprong (toestelfinale).

Bij de senioren toonden Roos van Bommel en Pien Vorstenbosch hun blakende vorm. Roos turnde een foutloze wedstrijd en liet nergens punten liggen. Met de hoogste moeilijkheidsgraad op brug van alle senioren, een uitstekende vloeroefening (toestelfinale) en reserver op sprong (toestelfinale) was de tweede plaats in de meerkamp dik verdiend. Dat beloofd wat voor de finale!
Voor Pien Vorstenbosch was deze wedstrijd veruit de beste prestatie in haar turncarrière. Een topprestatie als je vanuit de 4e divisie bent opgeklommen naar de 2e. Pien miste op een haar na de finale van de meerkamp. Ze is wel reserve en is ook reserve voor de toestelfinale op vloer. Met een puntenrecord op brug kan Pien terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

 

Bron Tabita turnen
Auteur: J van Weert
Meer Tabitta nieuws >>>>


07-04-2013
 
 
Tabitta
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)