Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Tabitta Madelief Hobbelen regio kampioen.
 

 

Madelief Hobbelen regio kampioen.

Na het succes van vorige week turnden afgelopen weekend het andere deel van de selectie van Tabitta de regiofinale turnen divisie 1-2 in Eindhoven. Tabitta vulde de successen van vorige week aan met nog meer medailles en nog een regiokampioen.

De dag startte succesvol voor Tabitta, de pupillen 1 van de Boxtelse turnclub legde daar beslag op maar liefst 2 podiumplaatsen. In de eerste divisie turnde Floor van Ingen een goede wedstrijd met veruit de hoogste sprongscore. Ondanks een val van de balk mocht zij toch het erepodium betreden op de 2e plaats. In de tweede divisie turnde Luna van de Heuvel een foutloze wedstrijd en dat werd beloond met een bronzen medaille. Wies Adams (10e) plaatste zich net als haar clubgenootjes ook voor de landelijke wedstrijden.

In de categorie jeugd 2e divisie had Tabitta maarliefst 4 deelneemsters. Yenthe Ketelaars eindigde mede dankzij een strakke vloeroefening op een 9e plaats en werd gevolgd door de sierlijke Maite Ahsmann op een 18e plaats. 
Voor Zoe Timmermans (23e) en Jade Roovers (27e) was het tot de laatste minuut spannend, maar ook zij hebben hun tickets naar de landelijke wedstrijden binnen.

Madelief Hobbelen turnde op hetzelfde tijdstip bij de junioren 1e divisie. Zij liet zien oppermachtig te zijn. Ze kreeg geen enkele tegenstand, van zowel de turnsters uit onze regio als de Limburgse turnsters scoorde zij op alle 4 de toestellen veruit de hoogste scores. Na een vervelende juryfout waardoor ze vorig jaar onterecht haar gouden medaille moest afstaan,  mag ze zichzelf dit jaar officieel en welverdiend regiokampioen noemen.

Als laatste van de 27 wedstrijdturnsters van Tabitta mochten Tess Voets, Sarie Bleumink en Sylvana Obispo aantreden. Sylvana eindigde op de lastigste eindpositie die je jezelf kan wensen, ze werd 10e waar de beste 9 doorstroomden naar de landelijke wedstrijden. Voor Tess en Sarie was er onverwachts succes, met name door hoge balk en brugscores, zij eindigde op een respectievelijke 3e en 4e plaats.

De turnsters en trainsters van Tabitta kunnen terugkijken op een geweldige start van het seizoen, met maarliefst:
- 3 regiokampioenen, 4 zilveren en 3 bronzen medailles 
- 12 turnsters die doortromen naar de Brabantse finales
- 26 turnsters die doorstromen naar de landelijke voorwedstrijden
- 43 behaalde toestelfinales

Bron Tabita turnen
Auteur: J van Weert
Meer Tabitta nieuws >>>>


27-01-2013
 
 
Madelief Hobbelen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)