Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Goud op voor Tabitta turnsters op NK clubteams
 

 

Goud op voor Tabitta turnsters op NK clubteams

Op zaterdag 16 en zondag 17 november waren in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor clubteams. Tabitta had zich geplaatst met 6 teams, wat al een prestatie opzich was. Het weekend met ups en downs eindigde zeer succesvol. Een bronzen, zilveren en gouden medaille werden binnen gehaald. Een topprestatie van formaat.

In verschillende leeftijdscategorieën en niveaus werd er gestreden om een plek op het podium. Per toestel worden de beste scores opgeteld en het team met de hoogste totaalscore wint. Simpel op papier, lastig in de praktijk natuurlijk.

Op zaterdag kwamen de bovenbouwteams in actie. Voor het jeugdteam met daarin Zoe Timmermans, Sarie Beumink, Yenthe Ketelaars en Maite Ahsmann, was het al een hele prestatie om deel te kunnen nemen. Ze konden helaas geen potten breken.
Het gehavende seniorenteam turnden in de avond een zware wedstrijd. Pien Vorstenbosch moest vanwege een blessure al toekijken vanaf de tribune. De overige senioren turnen door verschillende blessures de wedstrijd soms met de tanden op elkaar, maar behaalden met name op vloer toch torenhoge scores. Ondanks alle tegenslagen lieten ze met hun 5e plaats zien bij de top van Nederland te horen.
Een knappe prestatie van Pien Vorstenbosch, Madelief Hobbelen, Roos van Bommel en Eva Roos.

Op zondag kwamen er nog 4 onderbouwteams in actie. In het niveau Nationaal 2 had Tabitta een mixteam met twee turnsters van HT'35 uit Helmond.
De wedstrijd begon ontzettend sterk, Floor van Ingen scoorde een balkscore die punten hoger lag dan alle andere scores. Helaas landde zij op vloer verkeerd waardoor werd besloten haar niet meer verder te laten turnen. Ondanks deze tegenslag bleef het team scherp, goede oefeningen resulteerden voor Luna van den Heuvel, Daantje Vos, Luna Stolwijk en Floor van Inge in een derde plaats.
In het hoogste niveau, nationaal 1, kwamen nog 3 teams in actie. Bij de pupillen 1 waren zelfs 2 Tabittateams in de finale.
Het team met Luna Ketelaars, Tess Verberk en Mees van Abeelen turnde een goede wedstrijd, maar konden niet verder komen dan een 4e plaats in de einduitslag.
Het team met Donna vd Wijgerden, Lieke van Hal, Shadé van Oorschot en Wendy Li liet op balk en vloer een enorme verbetering zien t.o.v. de kwalificatiewedstrijd. Ze zijn ëindigden een plaats hoger dan tijdens de kwalificaties en legden beslag op de tweede plaats. Een hele knappe prestatie.
In nationaal 1 turnde bij de Pupillen 2 Tabitta in een mixteam met Alianza Waalwijk en K&K Tilburg. De samenwerking bleek een groot succes. Op alle 4 de onderdelen stond dit team aan kop. Met maarliefst 9 punten los van de nummer 2, bleken zij veel te sterk voor de tegenstanders en verdienden terecht een grote beker met gouden medailles.
Voor de eerste keer in de geschiedenis mag Tabitta zichzelf met Evie Mathijssen (K&K), Janne Weeland (Alianza), Nienke Langenhuizen en Puck van Weert zichzelf dus Nederlands Kampioen teams op het hoogste niveau noemen!

Auteur Jos van Weert
Meer Tabitta turn nieuws >>>>


17-11-2013
 
 
Goud Tabitta NK Clubteams
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)