Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Droomjaar voor Tabitta met Nederlands kampioenen
 

 

Drie keer Nederlands Kampioen

De 1e- en eredivisie turnsters van Tabitta hadden afgelopen weekend hun Nederlands Kampioenschap in Hoogwoud, in de kop van Noord-Holland. De technische staf onder leiding van Ingrid de Cort wist de turnsters te laten pieken op het juiste moment. Bij de junioren werd Madelief Hobbelen op vloer Nederlands Kampioen. Bij de instappers mocht Lieke van Hal op sprong op de hoogste trede op het podium staan. In de meerkamp maakte Nienke Langenhuizen (pupil 1) haar titelaspiraties waar. Met ruim 2 punten verschil versloeg ze zeer overtuigend haar concurrentes. Een unieke prestaties!

Vorig jaar was Nienke Langenhuizen ook al Nederlands Kampioen, op meerkamp en op alle toestellen. Het zou lastig worden omdat dit jaar weer te evenaren. De Boxtelse begon goed op sprong en liet daarna een prima brugoefening zien. Op balk liet ze wat punten liggen, maar dat werd op vloer helemaal rechtgezet. Een terechte winnaar!
Nienke kwalificeerde zich op alle vier de toestellen voor de toestelfinales in Ahoy in Rotterdam.

Voor junior Madelief Hobbelen was de wens een top 10 klassering. Daarmee zou ook zij naar Ahoy mogen. Ze werd 7e met het hoogste vloerpunt dus beloofde dag erna spannend te worden.
De titelverdedigster op vloer liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Ze valt al het hele jaar op door haar ontzetttend mooie en moeilijke gymnastische sprongen en hoge vloerscores. Ook nu maakte ze het waar, ze werd voor de 2e keer op rij NK vloer divisie 1! Wellicht kan ze zich in Ahoy bij de senioren tussen de beste 8 plaatsen?

De instapper Lieke van Hal wist in haar toestelfinale op sprong de concurrentes te verslaan met prima sprongen. De landingen waren zo stil als een standbeeld. Terechte Nederlandse Kampioen!

Puck van Weert werd 10e in haar meerkamp wedstrijd. Ze kwalificeerde zich voor de toestelfinales sprong en vloer. Op sprong behaalde ze de hoogste score en op vloer 5e, mede door haar prachtige spagaatsprong. Ahoy dus ook voor haar.

Voor Floor van Ingen was het tot voor kort spannend of ze wel kon deelnemen aan het NK. Gelukkig was ze net op tijd hersteld van een knieblessure. Een 20e plek was haar deel.
Floor turnde maar liefst 3 toestelfinales. Op brug maakte ze de reus heel spannend.... ze bleef wel een paar seconden ondersteboven stilstaan op de ligger maar viel helaas aan de verkeerde kant naar beneden. Op balk een goede oefening en op vloer helaas een val bij overslag salto.

De instappers turnden allemaal een prima wedstrijd Wendy Li werd 12e, Lieke van Hal 14e, Mees van Abeelen 20e (met een uitstekende rekstokoefening, 4e punt), Luna Keterlaars 25e en Luna Dupont 32e. De reserves Romy Schepens en Tess Verberk mochten helaas niet in actie komen.
Wendy Li turnde haar toestelfinales knap, maar had 2 keer pech. Op sprong kwam ze verkeerd op de pegasus terecht.
Op vloer had ze maar een kleine wankeling. Maar het niveau was zo hoog ze daardoor net 4e werd.

 02-06-2013
 
 
Nederlands kampioenen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)