&

De Merletten kent geen genade met Uden

Zondag werkte het eerste herenteam van De Merletten het voorlaatste duel af in de landelijke hoofdklasse. Tegenstander was degradatiekandidaat L.T.C. Uden, dat ieder puntje kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. De heren uit Boxtel kenden echter geen genade en lieten Uden met lege handen achter: 6-0.

Guus Oerlemans begon de dag goed op het Udense kunstgras door in het eerste enkelspel Maikel Wetters te verslaan met 6-2 6-3. Enorm servicegeweld en degelijkheid in de rally waren bij Guus de sleutels tot succes. Boris Oomes stuurde zijn tegenstander Rob Kardol van het kastje naar de muur in de tweede singel, maar liet ondanks zijn overwicht de wedstrijd toch nog relatief spannend worden. Op de beslissende punten was Boris echter vlijmscherp, waardoor er een 7-5 7-6 eindstand in het voordeel van De Merletten gerealiseerd werd.

Driesetters
Tom van Ooij trof met tegenstander Wouter van den Berg een muurvaste opponent. Na een puike eerste set en een slordige tweede set, was Tom scherp en geduldig in de derde set. Na een dikke twee uur tennissen stond er 6-1 2-6 6-2 op het scorebord in Boxtels voordeel. Ook Remi de Jager had in het vierde en laatste enkelspel drie sets nodig om een overwinning te bewerkstelligen. Tegenstander Mark Voorn weerde zich kranig in de eerste twee sets, maar kwam in de derde set overduidelijk tekort tegen de frivool spelende Remi: 7-6 4-6 6-1.

Om de beide dubbelspelen binnen te halen hadden de mannen van De Merletten ook drie sets nodig. Tom en Remi begonnen zwak tegen van den Berg/Voorn, maar stelden uiteindelijk orde op zaken: 3-6 6-3 6-4. Boris en Guus verloren de tweede set wat ongelukkig van het koppel Wetters/Kardol, maar kwamen in de derde set geen moment in de problemen: 6-3 4-6 6-2.
Op de laatste wedstrijddag van de competitie speelt het eerste herenteam van De Merletten tegen T.C. ’t Nijlan. Deze ontmoeting wordt afgewerkt op zondag 31 mei in Leeuwarden. Met een goed resultaat in Friesland kan De Merletten nog een derde plaats bewerkstelligen in de hoofdklasse.