Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

T.C. ’t Nijlân - LTV de Merletten
 

 

De Merletten eindigt competitie met puike overwinning

Op de laatste speeldag van de landelijke hoofdklasse reisde het eerste herenteam van De Merletten af naar Leeuwarden voor een ontmoeting met T.C. ’t Nijlân. Met een gunstig resultaat in het noorden van Nederland kon er nog een derde plaats bewerkstelligd worden. Ondanks de vele wedstrijden van de afgelopen maanden, slechte weersomstandigheden en de lange reis naar Leeuwarden, hadden de mannen uit Boxtel nog steeds honger naar de bal.

Tom van Ooij demonstreerde dit door in zijn enkelspel in een sneltreinvaart op een 3-0 voorsprong te komen. Echter, daarna kwam de oerdegelijke Dennis Hageman beter is zijn spel en gunde hij Tom geen enkele game meer: 3-6 0-6. De partij van Remi de Jager tegen Rutger balk had meer om het lijf. Beide spelers gingen op een goede manier om met extreem harde windstoten en motregen, waardoor er een van hoog niveau werd gehaald op het gravel van sportpark ‘t Nijlân. Na drie sets tennis moest een tiebreak de beslissing gaan brengen in de wedstrijd. Daarin was Remi ietwat ongelukkig op de belissende momenten: 6-7 6-2 6-7(8).

Young Guns

Door de nederlagen van Tom en Remi was het aan de ‘young guns’ van De Merletten om te zorgen dat er aan de dubbels begonnen kon worden met een gelijke stand. Boris Oomes behield zijn ongeslagen status in de singel tegen de uitgekiend spelende Frank Zeer. Boris pijnigde zijn tegenstander vooral met servicegeweld en snoeiharde winners, maar ook enkele subtiele dropshotjes  en technische hoogstandjes werden aan het publiek voorgeschoteld. Uiteindelijk zorgde Boris voor het eerste Boxtelse punt door met 7-6 6-3 zijn wedstrijd te winnen. Guus Oerlemans hoefde zich vervolgens niet in het zweet te werken, aangezien de Friessche captain Joost Willekes met een blessure te kampen had en zijn beide wedstrijden moest opgeven.
Door de twee opgegeven partijen resteerde er nog slechts een dubbelspel, waarin het gelegenheidskoppel De Jager/Oerlemans het opnam tegen Hageman/Balk. Remi en Guus lieten zien dat een fluwelen touch gecombineerd met oerhollandse degelijkheid een lastig te kloppen combinatie is: 6-1 7-6 in het voordeel van De Merletten.

Derde plaats

Door de 4-2 overwinning in Leeuwarden eindigt De Merletten op een verdienstelijke derde plaats in de hoofdklasse. De offday tegen Bastion Baselaar (1-5 verlies) was de enige tegenvaller dit seizoen. ‘Toen viel alles net even verkeerd’, aldus captain Remi de Jager. ‘Hadden we daar 3-3 gespeeld, deden we tot de laatste speeldag nog mee voor het kampioenschap. Echter, we kunnen achteraf concluderen dat de derde plek een terechte klassering is’. Volgend jaar komt het vlaggenschip van De Merletten dus wederom uit in de landelijke hoofdklasse en zal er nogmaals een poging gedaan worden om promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Auteur Guus Oerlemans
Meer tennis nieuws >>>>


31-05-2015
 
 
T.C. ’t Nijlân - LTV Merleten
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)