Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Open Boxtelse Kampioenschappen tafeltennis
 

 

Michel Sperling wint Open Boxtelse Kampioenschappen tafeltennis

Voor het eerst in de moderne geschiedenis van de Open Boxtelse Tafeltenniskampioenschappen is het een speler van thuisclub TTV Taverbo/SABO gelukt om de titel te pakken. Michel Sperling versloeg in de finale van de A-groep eerstedivisiespeler Johan van de Nieuwenhuizen uit Vught met 3-1. In totaal haalde Taverbo vier prijzen binnen. Willem de Koning won de B-groep voor zijn teamgenoot Kevin van de Veerdonk. Wilbert van Ruremonde behaalde een tweede plek in de C-groep.

Traditiegetrouw was het toernooi ook dit jaar weer bijzonder sterk bezet.  Veel spelers uit de landelijke competitie alsmede uit de hogere regionen van de afdelingscompetitie hadden de weg naar de Voetboog gevonden. De Boxtelse ogen waren vooral gericht op Michel Sperling. Als kopman van het eerste team van Taverbo/SABO, dat uitkomt in de eerste klasse van de afdeling Zuid-West, werden hem de grootste kansen toegedicht op een mooi resultaat. Gezien het niveau van de tegenstanders die hij gedurende het toernooi voor de kiezen kreeg mocht het echter toch als een verrassing worden beschouwd dat hij de finale wist te bereiken. Hierin trof hij Johan van de Nieuwenhuizen, uitkomend in de eerste divisie voor het Vughtse JCV.  Eerder op de dag had Sperling zijn tegenstander in de poulefase al eens verslagen en ook in de eindstrijd was van de Nieuwenhuizen geen partij voor de Boxtelaar. Sperling was gedurende de hele wedstrijd heer en meester en met 3-1 haalde de clubkampioen van Taverbo/SABO zijn eerste Open Boxtelse titel binnen. Een unicum, want voor het eerst in de moderne geschiedenis van dit toernooi is het een speler van Taverbo/SABO gelukt om de hoofdprijs te pakken.
Ook in de B-groep, met daarin spelers uit de derde en vierde klasse, werd fel gestreden om de prijzen. Hoogtepunt hierin was de finale tussen de ploeggenoten Willem de Koning en Kevin van de Veerdonk. Beide spelers van Taverbo/SABO 3 gaven elkaar geen duimbreed toe en schotelden de toeschouwers de ene na de andere fraaie rally voor. Uiteindelijk was het de Koning die met minimaal verschil in de beslissende vijfde game aan het langste eind trok.

In de C-groep viel er eveneens Boxtels succes te noteren. Hierin wist Wilbert van Ruremonde het tot de finale te schoppen. Zijn opmars werd daarin echter gestuit door Michel Hagen van het Udense Smash’73.

Uitslagen    
A-groep:    
1 Michel Sperling   TTV Taverbo/SABO  
2 Johan van de Nieuwenhuizen JCV  
3 Christian van Erp  TTV de Kruiskamp ’81  
B-groep:      
1 Willem de Koning  TTV Taverbo/SABO  
2 Kevin van de Veerdonk TTV Taverbo/SABO  
3 Kevin de Bijl  Unicum  
C-groep      
1  Michel Hagen  Smash’73  
2 Wilbert van Ruremonde TTV Taverbo/SABO  

                     



26-10-2014
 
 
Michel Sperling
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)