Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nico Swaans kermiskoning Boxtelse Gilde
 

 

Nico Swaans nieuwe kermiskoning van het Boxtelse Gilde

Onze gildekoning Guus Eltink heeft vanmiddag voorafgaand aan de jaarlijkse kermiskoningschieten van het Boxtelse Gilde, zijn eigen koningsschild gepresenteerd. Op 23 april j.l. schoot hij zich tot gildekoning en daags erna ontving hij ook nog een koninklijke onderscheiding. Deze onderscheiding heeft model gestaan voor zijn eigen koningsschild. In het medaillion van zilverstuk staat aan de voorzijde staat de Schoenorchidee, de  lievelingsbloem van zijn Annie. In de punten de namen van zijn 2 zoons met hun echtgenotes en Guus zijn kleinkinderen. Op achterzijde staan de namen van zijn ouders, broers en schoonzussen. Alsmede zijn drie maten van de schietcommissie: Han, Hans en Henk, waar hij zoveel mee optrekt. Met veel belangstelling wordt het nieuwe koningsschild door de gildeleden bewonderd. Dezelfde middag wordt het schild van Joris van Os (koning 2013-2015) van de koningsbreuk gehaald en vervangen door Guus zijn schild. Joris zijn schild krijgt een plaats op het koningszilvervest. Hier hangen alle koningsschilden van de oud-koningen op. Dit vest wordt altijd door een oud koning gedragen als het gilde officieel naar buiten treedt.

Nadat oud kermiskoning Theo Klomp van zijn kermiaf koningatributen is ontdaan is hij onttroond en kan de nieuwe wedstrijd beginnen. Niet alleen gildeleden maar de partners mogen meeschieten. Vandaag schieten we 14 schutters:  Andre Spitters, Nico Swaans, Jessica Spitters, Cor van Vugt, Xavier Eltink, Ad van Boxtel, Hilde van de Broek , Marieke Voermans,  Ronnie Roos, Theo Klomp, Jan van Dijk, Han van de Sande,  Kees van Aarle en Ruud van Casteren om de kermiskoning te worden. Wie niet mee schieten spelen een jeu de boules tournooi. Natuurlijk ontbreken de oliebollen niet!

In de 12e ronde kiest de houtenvogel eieren voor zijn geld, breekt in tweeën en valt van de 12 meter hoge mast. Nico Swaans is de nieuwe kermiskoning en wordt geinstalleerd  door seremoniemeester Henk Voermans. Het wisselschild wordt opgehangen en een hoed met veren krijgt Nico op zijn hoofd. Tot slot mag hij als enige over het kermiskonings- vaandel streiden als eer betoon.

Ook de prijzen voor Jue de Boules winnaars uitgereikt: mevrouw Voermans en Ravi Eltink. PROFICIAT

Deze dag wordt beëindigd  bij restaurant de Ceulse Caar met een heerlijk diner. We kunnen terugkijken op een geweldige dag, dank aan alle organisatoren!

Auteur Ruud van Casteren
Meer algemeen nieuws >>>>


16-08-2015
 
 
Kermiskoningschieten Boxtelse Gilde
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)