&

RC Dukes - The Dukes

16-10-2011

Ducks mag trots zijn op hun welverdiende zegen!

Afgelopen zondag hebben de mannen van Ducks laten zien wat ze konden, er werd thuis gespeeld tegen The Dukes, de gevreesde nummer een in het klassement. Dat het een spannende wedstrijd zou worden wisten de meeste wel, dat bleek wel door de vele toeschouwers langs de lijn. Ducks mag dan ook trots zijn op hun welverdiende overwinning

In het begin van de wedstrijd tasten de teams elkaar eenbeetje af maar al gauw zet Nick Blom een aanval op die daarna prachtig wordt afgemaakt door MIchiel Driessen, Captain Tim Nouwens benut de conversie en Ducks staat voor met 7-0. De koplopers uit Den Bosch hebben geen tijd om de zaken recht te zetten, de Boxtelnaren krijgen meteen een panalty die via een ingestudeerde actie in de lijn wordt gespeeld. Zo wordt winger Felix van Poelwijck gelanceerd en zorgt hij voor de 12-0 op het scorebord. The Dukes proberen de wedstrijd te kantelen maar in de scrum worden ze vakkundig afgestopt door de sterk tackelende mannen van Ducks. Dit lukt tot vlak voor rust, er valt een try voor de bezoekers en we gaan met 12 – 5 de rust in.

Meteen na de rust benutten The Dukes een panalty, 12- 8, toen was de spanning om te snijden een try plus conversie voor Dukes zou de stand gelijk kunnen brengen! Ducks gaf gelukkig bijna niks weg, een bijna zekere score van de bezoekers werd net op tijd voorkomen door Van Poelwijck. Hierna scoorde de ingevallen Rick van Lingen via de eerst gewonnen scrum, met de conversie van Jurgen Jorna bracht dit de stand op 22 – 8. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde The Dukes nog via een ruck, dit zorgde voor een eindstand van 22 – 13. Ducks mag trots zijn op deze geweldige overwinning. Volgende week zondag spelen ze ook thuis om 14.00 uur tegen de nummer 3 in het klassement, Oysters Oisterwijk.

Bron : Rugby club Ducks
Auteur :Sjos van de Meijden