&

Ducks - Oysters

Zwaar bevochten overwinning voor Ducks

De thuiswedstrijd van Ducks tegen Oysters Oisterwijk was die van de nummer 2 tegen de nummer 3. Het geringe krachtsverschil liet dit ook zien, er was veel strijd en spanning en de scores waren minimaal. Ducks trok aan het langste eind en haalde wederom, zij het een krappe, 7 – 5 overwinning binnen. Door deze 6de overwinning op rij is het nu duidelijk dat Ducks serieus mee gaat draaien om het kampioenschap in de 3de klasse.

Aan het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers het beste van het spel, zij waren vooral te vinden op de helft van Ducks en deze moesten alle zeilen bijzetten om de verdediging gesloten te houden. Toen Ducks na 20 minuten de schroom van zich afgooide was het meteen raak! Rick van Lingen benutte de ruimte goed, brak door de defensie van de Oysters.  En door goede support en ondersteuning kwam de bal bij winger Guus Schalkx, deze versnelde en drukte de Boxtelse try. Later bleek deze goud waard want het was de enige Ducks try van de wedstrijd. Hierna benutte Tim Nouwens de conversie, de stand kwam zo op 7-0 voor Ducks.

In de tweede helft kreeg Ducks meer controle over de wedstrijd, en tempo en de strijdlust waren hoog! Dit zorgde wel voor veel technische foutjes bij beide ploegen, ten koste van een paar prachtige aanvallen. Ter compensatie was er een optimale inzet en de spanning bleef heersen over deze onvervalste derby.  Toch liet Ducks zich nog verrassen, een aanval van Oysters zorgde voor de  7 – 5 op het scorebord. Gelukkig voor de Boxtelse mannen werd de conversie niet benut en met wat verse krachten in de ploeg trok Ducks de zwaar bevochte overwinning over de eindstreep.