&

Ducks/Oysters - Wasps uit Nijmegen

Ducks/Oysters nette overwinning op Wasps uit Nijmegen

De rugbyérs van Ducks/Oysters waren vast besloten om na 2 nederlagen op rij weer eens de punten in huis te houden. Van deze dadendrang werd het bezoekende Wasps uit Nijmegen het slachtoffer. In Oisterwijk werd de scoren na 5 minuten al geopend, een snel genomen penalty werd snel door de lijn gespeeld en op de wing wist Marijn van Dongen de eerste try te scoren: 5-0.

Hierna waren de teams aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Tot na een half uur wederom een penalty snel werd genomen, dit verraste Wasps en aanvoerder Stijn van de Loo maakte hier handig gebruik van en scoorde 10-0. De conversie werd benut door Wouter Puts: 12-0. Vlak voor rust won Ducks/Oysters een line out die vervolgens razendsnel door de lijn werd gespeeld. En nu was het de mee opgekomen full back Gust van de Laar die de ruimte benutte en de mooiste try van de dag scoorde.  Pim van Esch verzilverde de conversie: 19-0. Derhalve een riante voorsprong bij de rust. Na rust kreeg Ducks/Oysters het voor elkaar om de Nijmegenaren op eigen helft te houden, dit door goed vooruit verdedigen en bal winst bij scrums en line out. Al snel leverde via een lijn aanval dit weer een try op via Stijn van de Loo: 24-0. Een gewonnen scrum kreeg een goede voortzetting door de sterk spelende 2de rijer Thijs Schilder die Stijn van de Loo bediende en deze daardoor zijn hattrick kon noteren: 31-0. Het was duidelijk dat de winst niet meer in gevaar zou komen. Kort voor het einde van de wedstrijd wist man off the match Florian Veuger een counter aanval op waarde te schatten en scoorde hij zijn eerste try bij de senioren, daarmee de eindstand bepalend op 38-0. De debuterende referee Niall Carroll floot voor het einde van de wedstrijd en kon net als Ducks/Oysters terug zien op een goede wedstrijd. De komende 2 weken zijn er inhaal dagen en geen wedstrijden voor Ducks/Oysters.

Uitslagen zaterdag  8 oktober:
Junioren:            Black Octo Wasps                           ---                           Ducks/Oysters/Vets                      53-12
Colts:                    Southern Warriors                          ---                           Ducks/Oysters/Vets                      45-5
Programma zaterdag 15 oktober:
TBM:                     Toernooi  Tovaal Goes.                                                                                                               9.30