&

Ducks/Oysters - The Vets

Ducks/Oysters verdiende winst op The Vets uit Valkenswaard

Met een voltallige selectie starten de rugbyérs van Ducks/Oysters de thuiswedstrijd in Oisterwijk tegen The Vets uit Valkenswaard. Gelijk na de kick off pakten zij het initiatief en zette Vets onder druk, met het besef dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om degradatie perikelen te voorkomen.

Na 15 minuten was daar reeds resultaat, een snel genomen penalty werd door topscoorder Stijn van de Loo omgezet in de eerste try. Wouter Puts benutte volgens goed gebruik de conversie: 7-0. Hierna liet Vets zien dat haar spel flink is verbeterd, er werd steeds meer weerstand geboden en Ducks/Oysters had voortdurend problemen in vooral de rucks. Door haar fysieke voordeel kreeg Vets steeds meer balbezit, vlak voor de rust was een snelle tegen aanval succesvol en de eerste try van Vets betekende een ruststand van 7-5. Na rust bleek Ducks/Oysters telkens problemen te hebben om de scrum te winnen.

Man off the match Mauro Saccomani moest regelmatig met goede tackels de aanvallers van Vets tot stoppen dwingen. Na 15 minuten was goed voorbereidend werk van Harrie van de Sande de oorzaak dat Stijn van de Loo de turbo erop kon gooien en zijn tweede try kon aantekenen. Nu benutte Pim van Esch de conversie: 14-5. Dat Vets het niet opgaf was duidelijk en de wedstrijd werd grimmiger, het gevolg was dat er diverse spelers werden gewisseld. Met nog 10 minuten op de klok forceerde Vets een doorbraak in de hoek: 14-10. Alles leek nog mogelijk en een kansrijke penalty kick werd door beide teams gemist. In de laatste minuut gooide Ducks/Oysters de wedstrijd in het slot doordat Jasper Bastianen een penalty benutte. Dit bracht de eindstand op 17-10. Ducks/Oysters kan terug zien op een gedisplineerd gespeelde wedstrijd die met de nodige inzet de verdiende winst bracht. Op zondag 14mei