Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks/Oysters - Maastricht    
 

 

Ducks Oysters kopje onder tegen Maastricht

In de thuiswedstrijd tegen Maastricht RC had Ducks/Oysters aanvankelijk het initiatief. De Limburgers, ofschoon de voertaal Engels was door de deelname van buitenlandse studenten, werden terug gedrongen op hun eigen helft.

Echter toen na 10 minuten de bal slordig werd verspeeld bleek gelijk de kracht van Maastricht, een razendsnelle tegen aanval werd gelijk om gezet in een try: 0-5. Even later een zelfde soort counter attack betekende 0-12. Het te frivool spelende Ducks/Oysters bracht hierdoor met balverlies regelmatig de snelle jongens van Maastricht instelling. Dit in samenhang met het feit dat er niet agressief genoeg en als team vooruit verdedigd, getackeld werd zorgde voor voortdurend gevaar van de snelle lijn spelers uit Limburg. Hierdoor volgde een 3de tegen try: 0-19. De thuisploeg had zelf moeite om openingen te vinden, debet daaraan was dat er te weinig op volle snelheid werd ingelopen. Een uitzondering daarop was man off te match Thijs Schilder, die als 2de rijer positief opviel door dat juist wel te doen. Kort voor rust deed Ducks/Oysters wat terug, eerste jaar senior Mauro Saccomani liep dwars door de verdediging van Maastricht en scoorde 5-19. Full back Gust van de Laar benutte de conversie: 7-19. Hierna kort voor de rust een vervelende botsing met de hoofden van Stijn van de Loo en Pim van Esch, beiden konden de wedstrijd niet voortzetten en werden gewisseld. In de rust werd de afscheid nemende Ad Schalkx nog ingezet om het tij te keren. Een tijd lang was er ook nog hoop bij het thuispubliek dat het moest kunnen. Echter toen Maastricht via wederom 2 snelle lijn aanvallen de stand op 7-33 bracht was het duidelijk dat de punten deze zondag niet in Boxtel zouden blijven. Vlak voor tijd toch nog een succesje, in het jonge Ducks/Oysters team waren het de routinees Rein Godding (oud Maastricht speler) die de try scoorde en Jasper Bastianen die de conversie benutte, hiermee de eindstand bepalend op 14-54.

Komende zondag kans op revanche, om 14.30 op Sportpark Rijnvliet in Utrecht tegen Utrechtse RC. De jeugd heeft zaterdag geen wedstrijden.

Uitslagen zaterdag 5 november:
Junioren:            Ducks/Oysters/Vets       --            RC Eindhoven                                   27-29
Colts:                    Ducks/Oysters/Vets       --            Black Octo Wasps                           40-0
Zondag 6 november:
Senioren:            Ducks/Oysters                  ---           Maastrichtse RC                               14-54
Programma zondag 13 november:
Senioren:            Utrechtse RC                     ---           Ducks/Oysters                                 14.30

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


06-11-2022
 
 
Ducks/Oysters - Maastricht    
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)