&

Ducks Oysters - The Pigs

Ducks Oysters pakken winst op The Pigs

Het senioren team van Rugby Club Ducks begon haar eerste competitiewedstrijd voortvarend. Arnhemse Rugby Club The Pigs was te gast in Boxtel en keek na 5 minuten aan tegen een 7-0 achterstand. Fly half Teun Soederhuizen soleerde door de Arnhemse defensie en scoorde de eerste try.

Na een kwartier nam Wouter Puts razendsnel een toegekende penalty, en verraste de Pigs dermate dat hij 12-0 scoorde. Dat Pigs dit niet over haar kant liet gaan bleek al snel, binnen het half uur trokken ze stand gelijk (12-12),  de organisatie bij de thuisploeg leek nog niet helemaal op orde. Het inpassen van nieuwe spelers leek iets te doen met het oorspronkelijke wedstrijd plan, wat enigszins leek te haperen. Ducks koos echter weer onverdroten de aanval. Bij een gewonnen scrum vlakbij de try lijn van Pigs pakte nr. 8 Max van der Vleuten de bal op en gaf op het goede moment een assist op winger Wouter Puts. Die scoorde een try en benutte vervolgens de conversie: 19-12. Hierna werd door dezelfde persoon ook nog een penalty benut: 22-12. Vlak voor rust werd full back Gust van de Laar aan de buitenkant gelanceerd en benutte hij zijn snelheid en bracht de score op 29-12.

Met deze ruststand leek de wedstrijd een heel eind beslist, echter de Arnhemmers gaven niet op en zette gelijk na rust een totaal offensief in. Maar dit werd vakkundig gecounterd door Ducks. Come back kid Pim van Esch forceerde een break en gaf op het juiste moment een assist op aanvoerder en man off the match Stijn van de Loo. Die gooide de turbo erop en scoorde 34-19. Hierna regende het penalty’s tegen Ducks waardoor het werd terug gedrukt. Hier kwam ook een straf try tegen Ducks uit voort: 34-19. De druk van Pigs zorgde ook voor nog een try tegen via een lijn aanval: 34-26. De spanning was nu  terug en Ducks moest vol aan de bak. Helemaal toen referee Mark Vermeulen Ducks speler Pim van Esch een gele kaart gaf wat een tijdstraf van 10 minuten betekend. Ducks bleek nieuwe energie aan te boren om de voorsprong in stand te houden. Helemaal toen nogmaals Gust van de Laar werd bediend in de lijn en hij de score op 39-26 bepaalde. Hierna gaf de thuisploeg niets meer weg en bleek dit ook de eindstand. Doordat de bonuspunt regel is veranderd, voor een bonuspunt moet je met 3 try’s verschil winnen, kon Ducks slechts 4 competitiepunten bij schrijven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen RC Eindhoven, zij zijn door een grote overwinning op Utrecht de huidige koploper.

Programma zaterdag 24 september:
Junioren:            Ducks/Oyst/Vets             --            The Dukes (V’waard)                                    12.00
Colts:                    Ducks/Oyst/Vets             --            RC Delft  (Boxtel)                                            13.00
Zondag 25 september:
Senioren:            RC Eindhoven                   --            Ducks                                                                   15.00