Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Colts:Oysters/Ducks/Vets - Utrechtse RC    
 

 

Colts Oysters Ducks Vets overwinning op Utrechtse RC 

De colts zijn ook begonnen aan het tweede gedeelte van dit seizoen. Nadat we zijn gedegradeerd uit de Plate, mogen we aan de slag in de Bowl. We mochten van start gaan tegen het team van URC 2. Het was zeker een partij om voor een lange tijd niet te vergeten, maar dat is vooral gepraat achteraf.

We begonnen de warming-up eigenlijk al met een enorme tegenslag. We wisten namelijk niet of we wel met vijftien man zouden verschijnen aan de start. Uiteindelijk zijn we met maar 15 man begonnen aan zeventig minuten lang bloed, zweet en tranen (hopelijk tranen van de tegenstanders) te leveren.
De wedstrijd begon helemaal niet verkeerd. Je kon alleen wel merken dat we er met z’n allen er nog niet helemaal in zaten. We moesten dat weekendgevoel nog even uitschakelen voordat we echt ons spel konden zien. Echter, maakte de tegenstanders veel fouten en gaven zij de onnodige maar toch zeer fijne penalty’s weg. We konden ze alleen helaas niet verzilveren en maakte veel fouten in de aanval. Hierdoor scoorde Utrecht de eerste trys van de wedstrijd. Toch wisten we het momentum even naar onze kant te draaien om onze eerste try te scoren van de wedstrijd.
We raakte het momentum echter wel weer kwijt doordat er blessures kwamen en er spelers (sommige maar tijdelijk) uitvielen. Doordat wij dus flink in de minderheid waren scoorde zij weer tries. Een speler van ons kwam terug van die tijdelijke blessure, maar er ging er ook eentje 10 minuten af wegens praten tegen de scheids (vandaar dat ik het verslag mocht schrijven). Het was direct daarna rust en we konden ons opmaken voor de tweede helft met als ruststand 7-24.

We wisten precies wat we moesten doen en onze coaches zeiden het nog even ter bevestiging. We moesten ons eigen spel gaan spelen. We konden al zien dat de tegenstanders moe waren en het was aan ons om daar gebruik van te maken. De tackles werden harder van ons en het momentum begon onze kant weer op te schuiven. Toen de gele kaart ook weer terugkwam konden we echt ervoor zorgen dat we de wedstrijd konden gaan winnen.
We moesten de gaten gaan zoeken en daar optimaal gebruik van maken. De gaten lagen vooral aan de buitenkant, en die werden ook steeds groter in het verloop van de wedstrijd. We konden de tries al proeven, we moesten echter nog wel die bal over de lijn drukken. De tries begonnen halverwege de tweede helft weer te vallen. We zagen de teller oplopen en we kwamen toen op gelijke hoogte. 24-24 was de stand ,en we hadden nog vijf minuten om de winnende te maken. Door snel spel en de bal z’n werk te laten doen kwamen we steeds meer naar voren. Het was alleen wachten voor dat ene gat, die ene kans. En in de laatste minuten valt dat gaatje, we pakken de kans en we drukken de bal over de lijn. 29-24 op het scorebord en het laatste fluitsignaal was gefloten.

Al met al kun je wel zeggen dat het een spannende wedstrijd was. We hadden goed gespeeld en de trainers en het team waren trots op de prestatie. We hebben hard gewerkt en uiteindelijk gaan wij met de overwinning naar huis. We kunnen nu even rusten om dinsdag weer ons eigen spel te perfectioneren zodat het de volgende weken niet zo spannend hoeft te zijn.

Auteur Oysters
Meer Rugby nieuws >>>>


07-11-2021
 
 
Colts:Oysters/Ducks/Vets - Utrechtse RC 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)