Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks Oysters glansrijk naar het kampioenschap
 

 

RC Ducks Oysters glansrijk naar het kampioenschap

Het was zondag 22 mei de dag dat het moest gebeuren voor de spelers van Ducks/Oysters (Ducksters). De banden van de platte wagen waren alvast opgepompt, dit bleek nodig omdat het laatste kampioenschap een baard had van liefst 20 jaar.

Met de bus vertrokken de spelers en supporters naar Oisterwijk om de strijd aan te gaan met Oisterwijk Oysters. Ondanks dat er dit seizoen reeds tweemaal van deze tegenstander werd gewonnen was er toch spraken van een gezonde dosis wedstrijdspanning. Dit resulteerde in een bliksem start van Ducksters, de ovale bal ging soepel van hand tot hand en de snelle spelers werden in stelling gebracht. Vooral full back Glen van Campen liet zien er zin in te hebben, hij schakelde zich als laatste man veelvuldig in bij de aanvallen. Dit resulteerde in de 3de minuut in de eerste try van Ducksters door Van Campen. Speler/trainer Tim Nouwens benutte de conversie: 0-7.

Voordat Oysters zich goed en wel herpakt had stond het 0-14 doordat “Caveman”  Max van der Vleuten door de Oisterwijk verdediging denderde. Toen flanker Lucas Poll na een kwartier 0-21 liet aantekenen na een goede lijn aanval en benutte conversie van Gust van de Laar luwde het bliksemoffensief iets. Oysters kreeg iets meer spelaandeel zonder dat Ducksters ruimte weg gaf om een score mogelijk te maken. Na een half uur deed captain Stijn van de Loo ook een duit in het zakje door een try te scoren. Vlak voor rust nog twee tries erbij voor Ducksters en twee benutte conversies van Wouter Puts zorgden voor een 0-40 ruststand. Een van de beste helften van Ducksters van deze competitie.  Het supporters legioen zag dat het goed zat en nuttigde reeds een biertje bij de buitenbar. Bij Ducksters werd gewisseld en werden nieuwe spelers ingezet. Een daarvan, Sjors van de Avoird nam de eerste try na rust voor zijn rekening: 0-45. Maar het bleek toch dat men een meer geprikkeld  Oysters trof, de tackles werden harder en men gaf meer weerstand.

In combinatie met het feit dat Ducksters minder goed setjes klaar had staan voor de contactsituaties zorgde dit ervoor dat het flitsende, snelle lijnspel van de eerste helft een stuk minder was. Dit nam niet weg dat center Niels van der Heijden 0-52 scoorde na een snelle aanval. Dat Ducksters niet toe liet dat Oisterwijk een try scoorde zorgde ervoor dat de tegenscore tot stand kwam via een benutte penalty van oud Ducks spelers Pim van Esch: 3-52. Kort voor tijd scoorde Lucas Pol zijn 2de try en vlak voor tijd wist “Good Old”  Ad Schalkx de laatste try voor de Ducksters te scoren. De eindstand kwam hiermee op een afgetekende 3-74 overwinning voor Ducksters, en kampioen en promovendus naar de 3de klasse Zuid/Oost. De verwachting is dat men daar gelijk een rol van betekenis gaat spelen. De mix van ervaren spelers met jong talent heeft een sterk team opgeleverd dat steeds beter elkaar weet te vinden in het veld. Eerste jaar senioren als Marijn van Dongen en Isaac Haentjes hebben zich sterk ontwikkeld in samenspel met ervaren spelers als bijvoorbeeld Rein Godding, Ton van Eijndhoven, Rick van Lingen en Ad schalkx. Ook Steven en Teun Soederhuizen is een voorbeeld daarvan, vader en zoon in een team. Komend seizoen stromen weer 4 talentvolle eigen jeugd spelers in zodat het team weer nieuwe energie krijgt. Na de wedstrijd was het vuurwerk, prijzen uitreiken, kampioenshirt, foto, volkszangers en wat biertjes. Aan de andere zijde van de Kampina was het nog lang onrustig.  Voor Ducksters tot de bus terug reed en het feest verder ging op de Markt in Boxtel.

Komende zondag nog de laatste wedstrijd van de competitie in Overloon tegen Black Bulls.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


22-05-2022
 
 
RC Ducks Oysters glansrijk naar het kampioenschap
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)