Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks oysters - NSRV Obelix II
 

 

Obelix II bezorgt Ducks/Oysters eerste nederlaag

Op sportpark “De Wolfsputten”  in Oisterwijk liep Ducks/Oysters tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan. Subtopper Obelix Nijmegen bleek flink versterkt en zorgde ervoor dat Ducks/Oysters flink aan de bak moest. Hierbij opgeteld dat er een aantal vaste basisspelers door blessures ontbraken bleek dit teveel van het goede om de winst veilig te stellen.

De eerste helft bleef Ducks/Oysters nog goed in het spoor, de ruststand van 14-15 leek aan te geven dat er nog van alles mogelijk was. Dit viel echter tegen, in de scrum was de studenten ploeg van Obelix sterker en de sterke derde rij van Ducks/Oysters had deze keer haar handen vol aan haar tegenstanders. Hierdoor kwamen zij slechts zelden toe aan aanvallende acties. Tevens had Ducks/Oysters er last van dat het vele penalty’s tegen kreeg van de kritische referee, vooral in en rondom de contactsituaties regende het penalty’s tegen. Dit koste enorm veel energie omdat je telkens het verloren terrein moet terug veroveren. Vlak na de half time volgde een penalty op een scrum situatie, niet adequaat verdedigen zorgde voor een 14-22 achterstand. Tien minuten later weer sterke voorwaartse druk van Obelix zorgde ervoor dat de voorsprong opliep naar 14-29. Hierna eindelijk een keer een goed lopende lijn aanval van Ducks/Oysters die door aanvoerder Stijn van de Loo werd om gezet in een try:  21-29.  Dit zorgde ervoor dat het publiek zich opmaakte voor een slotoffensief van Ducks/Oysters.

Men kwam echter bedrogen uit, een tweetal sterke loop acties in de lijn besliste de wedstrijd in het voordeel van Obelix:  21-41 eindstand. Ducks/Oysters is normaliter sterk in het verdedigende tackel werk, maar vandaag was het niet genoeg om de mannen van Obelix af te stoppen. Mede doordat de verdedigers van Ducks/Oysters  niet goed op een lijn opgesteld stonden. Hierdoor konden de krachtige en beweeglijke  Obelix mannen er door heen slalommen. Deze nederlaag legde wel de verbeterpunten van Ducks/Oysters vast. Het is zaak om deze op de training te verbeteren. Komende zondag kan mogelijk het spelconcept getraind worden tegen het puntloze RED Dordrecht. De jeugd van Ducks deed het beter. Alle drie de jeugd teams wonnen hun eerst competitie wedstrijd van de 2de fase van de competitie.

Uitslagen zaterdag 6 november:
Cubs:                  Ducks/Vets                        ---           SBN Tiel                           66-30
Junioren:            Ducks/Vets                        ---           RC Eindhoven                55-27
Colts:                  Oysters/Ducks/Vets       ---           Utrechtse RC                     29-24
Zondag 7 november:
Senioren:            Ducks/Oysters                  ---           Obelix Nijmegen             21-41
Programma zaterdag 13 november:
TBM:                     Toernooi The Dukes Den Bosch                                            9.30
Cubs:                    Wild Pigs Arnhem           ---           Ducks/Vets                      11.00
Junioren:            The Dukes Den Bosch    ---           Ducks/Vets                      12.00
Colts:                    River Colts Tiel                  ---           Oysters/Ducks/Vets      13.00
Zondag 14 november:
Senioren:            RED  Dordrecht                ---           Ducks/Oysters                 13.00Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


07-11-2021
 
 
Ducks oysters - NSRV Obelix II
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)