Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Ducks/Oysters verzekerd van het spelen in de play offs
 

 

Ducks/Oysters verzekerd van het spelen in de play offs

In de thuiswedstrijd tegen Oisterwijk Oysters waren de rugbyérs van Ducks/Oysters vooral de eerste helft de bovenliggende partij. Zonder steun van thuis publiek had men een stormachtige start. Na 15 minuten had het reeds driemaal gescoord door tries van winger Guust van de Laar (2x) en Tobias Graft.

Deze vlotte 17-0 voorsprong belette de Oysters niet om toch adequaat weerwerk te geven. In de scrum stonden ze hun mannetje en de organisatie klopte ook wel. Ze werden vooral geklopt door agressief vooruit verdedigen van Ducks/Oysters en doordat er bij de huisploeg meer ervaren spelers rondliepen dwongen deze hierdoor fouten af bij de bezoekers. Vanuit een scrum situatie wist Luz Brandt slim gebruik te maken van de ruimte en scoorde zijn eerste try, deze flanker wist nog tweemaal te scoren door sterk loop werk. Hierna wist winger Wouter Puts in de hoek een try te scoren, behalve deze try wist hij ook een zevental conversies te benutten.

Met nog tries van Lucas Pol en Niels van der Heijden was de score bij halftime 41-0 voor Ducks/Oysters. Nadat referee Jan Schalkwijk voor de hervatting had gefloten wist vanuit een line out Max van der Vleuten tot de try lijn te komen, waar hij kundig werd getackeld. De goed mee gelopen Isaac Haentjes kreeg de bal van hem aangespeeld en kon een try drukken:  46-0.  Hierna nam het jonge Oysters team het initiatief over en had voortdurend balbezit.  Ze toonden veerkracht door ondanks de achterstand niet het koppie te laten hangen en op zoek te gaan naar een try om de hatelijke nul van het scorebord te poetsen. Remco Vaes van Ducks/Oysters scoorde eerste nog tegen. Nick op ’t Hoog werd de man off the match, krachtbron in de scrum en diverse sterke breaks zorgde voor deze nominatie. Kort voor het eindsignaal wist Oysters haar verdiende try te drukken. Hiermee kwam de eindstand in deze sportieve derby op 64-5. Door deze overwinning is Ducks/Oysters verzekerd van het spelen in de play offs voor het kampioenschap. Deze starten in januari, er resteren dit jaar nog twee wedstrijden. Als de corona perikelen geen roet in het eten gooien. Voor het komend weekend staan er geen wedstrijden op het programma.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


28-11-2021
 
 
Ducks/Oysters verzekerd van het spelen in de play offs
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)