Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Bokkenrijders-Wallaby’s aan de zegekar door RD Ducks Oysters
 

 

Bokkenrijders-Wallaby’s aan de zegekar door RC Ducks Oysters

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen behaalde de rugbyérs van Ducks/Oysters wederom een forse overwinning. De bezoekers van Bokkenrijders/Wallaby’s werden met 83-7 aan de zegekar gebonden. Bij Wallaby’s uit Venlo deed zich het trieste feit voor dat van de week een van haar spelers plots is overleden.

Als eerbetoon aan deze speler wilde men toch spelen, na een minuut stilte kon de wedstrijd beginnen. Ducks/Oysters had al snel het initiatief  en via haar snelle beweeglijke lijn kwamen de eerste punten op het scorebord. Er ontstond een open wedstrijd waarin beide teams hun aandeel hadden. Alleen was Ducks/Oysters in de aanval efficiënter en vooral in het afmaken van de diverse kansen. Deze daadkracht zorgde ervoor dat men met een ruime voorsprong van 45-0 ging rusten. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, waarbij  de Limburgers stug bleven proberen de hatelijke nul van het bord te krijgen. Een kwartier voor tijd scoorden ze een schitterende try en was derhalve de eer voor hun gered. Dit weerhield Ducks/Oysters er niet van om te blijven werken aan het uitbouwen van haar voorsprong en een aantal posities in de scrum in te ruimen voor wat jongere talenten om de nodige ervaring op te doen. De Argentijnse referee Joachim floot voor het einde van de sportieve wedstrijd bij 83-5 eindstand. Volgende week moet het voor Ducks/Oysters gaan gebeuren, men speelt dan in Oisterwijk tegen de enig over gebleven concurrent Oisterwijk Oysters. De kick off staat op 13.00 op sportpark “De Wolfsputten”   Scheibaan 2  Oisterwijk. Vanuit Boxtel wordt afgereisd met een touringcar, supporters kunnen zich hiervoor aanmelden. Bij winst is Ducks/Oysters niet meer te achterhalen en is men kampioen en promoveert naar de derde klasse. Er is reeds tweemaal van dit team gewonnen maar het is ook duidelijk dat dit jonge team veel progressie heeft gemaakt. Spanning verzekerd.

De junioren van Ducks, in combinatie met Vets en Oysters speelden in Groningen om de algehele titel van hun klasse.  Tegen Amstelveen werd het een spannende pot die eindigde in 7-7. Tegen Groningen ging het om de finale, de mannen van aanvoerder Hugo Schilder streden voor wat ze waard waren maar de Noordelingen waren met 31-19 te sterk. In de scrum lieten Job van de Burgt, Felix van de Schans, Luca Zimmerman en Nena Veuger zich van hun goede kant zien. Nolan van de Heijden nam de kicks voor zijn rekening. Een mooie, leerzame ervaring voor de jeugdspelers van Ducks.

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


15-05-2022
 
 
Bokkenrijders-Wallaby’s aan de zegekar door RC Ducks Oysters
archief foto
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)